Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Pozor na falešnou sbírku pro útulek, podvodnice se pohybuje před obchoďáky a zneužívá dobroty lidí

Peníze pro psy končí v kapse podvodnice. Na její jednání upozornila sama provozovatelka zařízení pro opuštěná zvířata U Šmudliny v Tachově. Krátkovlasá žena s kasičkou oslovovala lidi u obchodu v Přešticích a svědci ji spatřili i na dalších místech. Útulek také zdůrazňuje, že žádné takovéto sbírky nikde nepořádá.

„Nevybíráme peníze na psy před obchoďákem v žádném městě! V Přešticích u Penny opět chodila podvodnice s kasičkou a vybírala peníze na útulek U Šmudliny. Staří paní s krátkými blond vlasy. Hned, jak uvidíte někoho, že žebrá prachy, volejte policii. Děkujeme,“ napsala provozovatelka útulku Gabriela Jägerová na sociálních sítích.

Kdokoli by chtěl tachovský útulek podpořit, může to udělat skrze transparentní účet, kde lze přehledně sledovat, kam peníze doopravdy putují.

Příspěvek sdílely stovky lidí a někteří z nich dokonce uvedli, že podezřelou ženu sami potkali. „V pátek vybírla v Domažlicích u Penny,“ sdělila Romana N. Další diskutující na to odpověděla: „Také za mnou byla. Poté, co jsem ji odmítla, byla značně nepříjemná.“ Někteří tvrdí, že se pohybovala i v Klatovech. „Podle popisu té ženy si myslím, že chodila ve čtvrtek u Kauflandu v Klatovech,“ doplnila Miru K

O podvodnici v útulku vědí už měsíc. To se totiž pohybovala před obchodem v Horšovském Týně. Žena navíc vypráví naprosto zcestné příběhy, kdy se lidem neštítí líčit historky o tom, že útulek pečuje o neuvěřitelných 90 psů! „U nás máme 15 kotců. Těch 90 psů, jak řiká lidem, bychom ani neměli kam dát,“ podotkla Lenka Dombrovská z útulku U Šmudliny. Policie už o nepoctivé ženě ví, zatím ale nemá tip na konkrétní osobu. 

Pravidla pro oficiální sbírky:

  • Každá oficiální sbírka musí mít povolení vydané příslušným krajským úřadem.
  • Prodejce by měl u sebe kopii tohoto povolení a měl by vám ho na požádání předložit.
  • Ten, kdo veřejnou sbírku provádí, musí předložit plnou moc k provádění veřejné sbírky. Tu vydává právnická osoba, která veřejnou sbírku organizuje. Plná moc musí obsahovat pořadové číslo, podpisy statutárních orgánů a razítko právnické osoby konající veřejnou sbírku.
  • Měli byste vědět, na co přesně Vašimi penězi přispíváte, a kolik z této částky jde skutečně na dobročinné účely.
  • Pokud se sbírka realizuje pomocí kasiček, tak musí být zapečetěné a neporušené.
  • Na ulici je velmi složité přesvědčit se, jestli veřejná sbírka skutečně existuje. V případě pochybností je možné nahlédnout do centrální evidence veřejných sbírek na webu ministerstva vnitra. 

Pokud si nejste ohledně pravosti sbírky jisti, obraťe se na městskou policii. 

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, falešná sbírka, útulek U Šmudliny, podvodnice, vybírá peníze na útulek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na falešnou sbírku pro útulek, podvodnice se pohybuje před obchoďáky a zneužívá dobroty lidí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.