Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Rampa pro vozíčkáře u Kamenného rybníka nakonec nebude, proti byli samotní invalidé

Patnáctimetrová pozvolná rampa pro snazší přístup do vody u plzeňského Kameňáku nakonec nebude. Původně měla stát u malé pláže a jen minimálně změnit ráz oblíbeného rekreačního území. Plán měl ale řadu odpůrců, kteří namítali, že se rampa hodí víc k Boleváku nebo se obávali, že v místě vzniknou další prvky, které by rušily klid. Nakonec se do věci vložili samotní invalidé. Podle nich není nápad příliš smysluplný a tak z něj sešlo.

„Se smíšenými pocity, ale po zralé úvaze a domluvě s panem primátorem jsem dal Správě veřejného statku města Plzně pokyn k zastavení přípravy realizace projektu rampy pro bezbariérový vstup invalidů do rybníka Kameňák v Plzni,“ informoval náměstek primátora Aleš Tolar (STAN).

Podle svých slov zdědil záměr po svém předchůdci a považoval ho za smysluplný. Proti ale byla řada Plzeňanů a sepsali dokonce petici. „Jejich argumenty ohrožení životního prostředí nejsou oprávněné, což svými stanovisky potvrdily i dotčené orgány. Metr široká rampa z kompozitního materiálu by nemohla způsobit přírodě újmu,“ ujistil Tolar.

Rozhodující ale bylo stanovisko samotných invalidů. Jak regionální Rada zdravotně postižených, tak místní Svaz tělesně postižených se vyjádřily v tom smyslu, že nepovažují zařízení na daném místě pro své členy za prospěšné „Na nejbližším jednání zastupitelstva města Plzně proto předložím návrh, aby podobné zařízení pro koupání invalidů v přírodě vzniklo na jiném místě Bolevecké rybniční soustavy, kde by to bylo zástupci komunit invalidů hodnoceno pozitivně,“ dodal Tolar.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Visit Pilsen

Štítky Kamenný rybník, rampa pro vozíčkáře, bolevecké rybníky, přístupnost, rekreační areál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rampa pro vozíčkáře u Kamenného rybníka nakonec nebude, proti byli samotní invalidé  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.