Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Hokejový triumf oslavovali lidé na zaplněných náměstích, Plzeňané se k nim ale nepřidali

, aktualizováno 27. května 2024, 11:08

Hokejová událost desetiletí přilákala k obrazovkám miliony diváků. Českému nároďáku fandili i Západočeši. Třeba v Domažlicích se sešli v kině Čakan, Klatovští zase pod širým nebem na zahrádce tamní restaurace. Řada měst zařídila na poslední chvíli i promítání na náměstí. Plzeň mezi ně ale nepatřila, což řadu obyvatel zamrzelo a některé i rozčílilo. I tak se jich stovky vydaly sledovat finále mistrovství světa do Fan zóny Leháro nedaleko centra i do restaurace v areálu pivovaru.

„Je nějaký důvod, proč v Plzni není projekce? Když mohla být projekce MOL Cupu v DEPU, tak by mohla být i projekce finále MS,“ ptal se například Tomáš Z. A nebyl jediný. „I Horní Lukavice má velkoprojekci! A Plzeň nic. To je fakt ostuda,“ konstatoval Patrik S„Je to ostuda, že ve čtvrtém největším městě v republice nejsou schopni za 24 hodin připravit venkovní projekci,“ postěžoval si i Stanislav P. Narážel tím třeba na Teplice, kde na poslední chvíli zařídili promítání finálového zápasu. A stihli to také v Olomouci.

Mrzí vás, že nebyla na náměstí v Plzni projekce finálového utkání?

Celkem hlasovalo1490 čtenářů

„V Plzni nelze do zítra zajistit. Mezinárodní hokejová federace schválila vysílání přenosu z medailových zápasů na Staroměstském náměstí,“ vzkázal v sobotu večer v diskuzi na sociálních sítích primátor Plzně Roman Zarzycký (ANO) a lidem poradil, ať zajdou do restaurace Na Spilce v areálu Plzeňského Prazdroje, kde připravili k promítání tři plátna. Nakonec tam přišlo zhruba 400 fanoušků. Podle řady z nich byla velká škoda, že nebyla obrazovka na centrálním náměstí v Plzni. „Zaplnili bychom ho bez problémů jako na silvestra," řekl mladík z Příšova za Plzní, který hraje hokej 15 let.

Žádná projekce kvůli rozkopaným ulicím?

„V jiných městech normálně projekce proběhly, takže vyjádření primátora je v tomto ohledu mimořádně podivné. Skoro to vypadá, že se v Plzni nepromítalo, protože by pan primátor z dovolené nemohl dát své fotky s plným náměstím na sociální sítě," poznamenal opoziční zastupitel Michal Vozobule (TOP 09).

Projekci v Plzni se věnovaly dva soukromé subjekty, jeden z nich v centru města velmi intenzivně od samého počátku mistrovství světa. Proto jsme se s ohledem na tyto provozovatele a s ohledem na bezpečnost, kdy na náměstí Republiky probíhají výrazné rekonstrukční práce, rozhodli projekci na náměstí nedělat," vysvětlil vedoucí odboru komunikace a marketingu Jan Švábek. Někteří z rozhněvaných fanoušků mají i tak jasno. Nešlo to na náměstí, mohlo to jít jinde. „Koukat spolu s ostatními Plzeňáky třeba v amfíku by byla bomba," dodal jeden z mnoha. Právě v amfiteátru nedaleko zoologické zahrady se koná řada kulturní akcí jako je třeba nadcházející Metalfest, koncert Stinga nebo muzikál Dracula. 

Doslova hlava na hlavě přesto byla i v plzeňské Fan Zóně Leháro, která leží kousek od centra města u řeky Mže. Na Instagramu se dokonce objevila i fotografie fanoušků, kteří neváhali vylézt na strom, aby měli dobrý výhled. Hokejový svátek se promítl i do graffity výzdoby ulic. Potkat v Plzni teď můžete i oficiální maskoty turnaje, Boba a Bobka.

Zdroj: IG/dobro.pivo, FB/Jarin Jankovský

Foto Tran Anh Tuan

Štítky hokej, mistrovství světa, fanoušci hokeje, veřejné promítání, veřejná projekce, sportovní událost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový triumf oslavovali lidé na zaplněných náměstích, Plzeňané se k nim ale nepřidali  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.