Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Stezky kolem rybníků mají nový povrch, cesta po nich je nyní pohodlnější

, aktualizováno 26. května 2024, 0:47

Kolem boleveckých rybníků se nyní cyklisté i pěší dostanou komfortněji. Město Plzeň totiž nechalo lesní cesty v této oblíbené rekreační oblasti upravit. Nový povrch má část stezky u Seneckého rybníka a zrekonstruovaná je také pěšina nad Velkým boleveckým rybníkem.

Nezpevněný úsek páteřní stezky mezi Košinářem a Vydymáčkem nahradil u Seneckého rybníka asfaltový povrch. „Opravená cesta přinese větší komfort zejména lidem se sníženou motorikou, ale také cyklistům a dalším návštěvníkům. Úpravou povrchu jsme také vyřešili opakující se problém s podmáčením cesty mezi Seneckým rybníkem a Vydymáčkem,“ popsal náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Zrekonstruovaná je nově také stezka pro pěší nad Velkým boleveckým rybníkem. Tvoří ji přírodní materiály, kámen a štěrkodrť. „Vhodná je zejména pro pěší či běžce. Zároveň plní původní protierozní funkci. Cílem opravy bylo odlehčit hlavní promenádní cestě podél rybníka. Návštěvníci tak při cestě z parkoviště u kruhového objezdu směrem na Ostende mohou využít tuto stezku vedoucí kolem vyhlídky na Bolevák a na promenádní cestu se pak napojí u pláže pod Bílou horou,“ dodal Tolar.

Město investovalo do úprav 1,2 milionu korun, zajistila je Správa veřejného statku města Plzně. Oprava cesty u Seneckého rybníka stála 893 tisíc korun bez DPH, rekonstrukce stezky nad Velkým boleveckým rybníkem vyšla na 368 tisíc bez DPH.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Plzeň, M. Krausová

Štítky Plzeň, stezky, rybníky, rekonstrukce, SVSMP, Tolar, cyklisté pěší, Bolevecké rybníky, rekreační oblast, oprava, cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stezky kolem rybníků mají nový povrch, cesta po nich je nyní pohodlnější  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.