Počasí dnes23 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Univerzitě se nepodařilo prodat budovu bývalého ředitelství plzeňské Škody

Rozsáhlá budova bývalého generálního ředitelství Škody v Tylově ulici v Plzni zatím zůstává v majetku Západočeské univerzity v Plzni (ZČU). Nikdo totiž nepodal relevantní nabídku na odkup objektu. Jeho cenu odhadce stanovil na 174,6 milionu korun. Škola budovu udržuje a plánuje ji znovu dát do nabídky realitních kanceláří. Termín ještě nestanovila.

„Skončila lhůta pro podávání nabídek na odkup objektu na adrese Tylova 59, který patří Západočeské univerzitě v Plzni. V procesu prodeje ZČU neobdržela žádnou relevantní nabídku. Cílem vedení univerzity od začátku nebylo prodat budovu za každou cenu, ale počkat právě na nabídku s relevantní cenou. Ta byla odhadem stanovena na 174,6 milionů korun,“ uvedla mluvčí ZČU Andrea Čandová.

S ohledem na současné i očekávané počty studentů není pro ZČU budova nadále smysluplně využitelná. Objekt poprvé k prodeji nabízela už v roce 2022, kdy se jí ozvalo hned několik zájemců. Objevily se ale formální nedostatky v dokumentaci, které bylo před prodejem nutné vyřešit.

Plzeňská univerzita pořádá 14 letních škol pro děti a dospělé. Jedna z nich se zaměří i na umělou inteligenci

Západočeská univerzita v Plzni (ZČU) pořádá letos 14 letních škol a kurzů pro děti a dospělé. Největší, Mezinárodní letní jazyková škola (MLJŠ), nabídne kromě klasických evropských jazyků také arabštinu, perštinu i češtinu pro cizince. Nejvíc...

 

„ZČU je připravena nabídnout budovu k prodeji znovu, termín zatím stanovený není. Momentálně vedení univerzity zvažuje úpravu způsobu prodeje, další cesty k lepšímu rozšíření informace o prodeji mezi potenciální kupce a na žádost některých zájemců také prodloužení lhůty, po kterou bude možné nabídky podávat,“ doplnila mluvčí.

Předminulé vedení školy dům kupovalo v roce 2010 s plánem na přestavbu a vytvoření zázemí pro vybrané fakulty. Tenkrát měla ovšem univerzita 19 tisíc studujících, teď jich je 12 tisíc. Přestože ZČU počítá s tím, že počet studentů se v budoucnosti o několik tisíc navýší, objekt nevyužije. Univerzita také investovala do ostatních pracovišť a postavila v kampusu nové zázemí pro fakulty i výzkumné ústavy.

Budova z roku 1948 má čtyři nadzemní a dvě podzemní podlaží. Celková plocha činí 16 764 metrů čtverečních. Vzhledem k tomu, že je na okraji průmyslového areálu, mohla by podle realitních makléřů sloužit pro lehkou výrobu, jako sklady nebo i pro polyfunkční využití. Přilehlá lokalita náměstí Emila Škody má navíc projít významnou proměnou v plnohodnotnou městskou čtvrť s byty, obchody a kancelářemi.

Ohodnoť článek

Foto Západočeská univerzita v Plzni, I.E.T. Reality

Štítky Západočeská univerzita v Plzni, ZČU, ZČU, prodej budovy, bývalé ředitelství Škodovky, Tylova 59

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzitě se nepodařilo prodat budovu bývalého ředitelství plzeňské Škody  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.