Počasí dnes30 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Opilec si ustlal pod náklaďákem, nadýchal skoro čtyři promile a jen nesrozumitelně mumlal

Obrovské štěstí měl sedmadvacetiletý Plzeňan, který v silné opilosti ulehl na Košutce pod zaparkovaný náklaďák. Jeho vyčuhujících nohou si všiml kolemjdoucí a zavolal strážníky. Policisté ochmelku probrali a odvezli na záchytku, kde mohl v klidu dospat. Nadýchal totiž bezmála čtyři promile a jen nesrozumitelně mumlal.

Alkoholem znavený muž si nevybral k odpočinku zrovna dobré místo. Ulehl u nákladních ramp na Košutce. „Usnul akorát za zaparkovaným nákladním autem. Z pod návěsu mu vyčuhovala jen část těla. K jeho štěstí si jej všiml náhodný svědek a zavolal strážníky,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Ochmelka to zalomil na odpadkovém koši, další muž oslavil narozeniny na záchytce

Velmi netradiční místo k přenocování si vybral čtyřiačtyřicetiletý muž v Plzni. Ustlal si totiž na odpadkovém koši na zastávce MHD. Tento ochmelka ale nebyl jediným, kdo měl v posledních dnech potíže s alkoholem. Na záchytce „oslavil“ své...

Policisté spáče probudili. Namol opilý muž nemohl chodit ani mluvit. Jen podivně brblal. „Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu se zastavil při dechové zkoušce na hodnotě 3,72. Strážníci rozhodli o umístění muže k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice, kde se tak mohl dospat,“ doplnila Pužmanová.

Po probuzení čekalo na muže překvapení. Nejen, že se probral o pár ulic jinde, ale navíc přenocoval na nejdražší záchytce v republice. Nocleh tam vyjde na 4500 korun. Pravdou ovšem je, že poplatek uhradí jen malá část nocležníků. Obvykle se podaří vymáhat jen pětina plateb. Ročně na stanici skončí kolem 1700 opilců. Nejčastěji tam nocují lidé z Plzně, Rokycan a Klatov. Protialkoholní záchytná stanice začala v Plzni fungovat už v roce 1952.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky městská policie, opilec, ochmelka, usnul pod náklaďákem, záchytka, protialkoholní záchytná stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec si ustlal pod náklaďákem, nadýchal skoro čtyři promile a jen nesrozumitelně mumlal  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.