Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Ochmelka to zalomil na odpadkovém koši, další muž oslavil narozeniny na záchytce

Velmi netradiční místo k přenocování si vybral čtyřiačtyřicetiletý muž v Plzni. Ustlal si totiž na odpadkovém koši na zastávce MHD. Tento ochmelka ale nebyl jediným, kdo měl v posledních dnech potíže s alkoholem. Na záchytce „oslavil“ své šestašedesáté narozeniny i Plzeňan, který se motal po městě a neustále padal na zem.

Velmi podivný výjev se naskytl cestujícím, kteří šli na spoj na zastávku Domažlická v Plzni. Na odpadkovém koši tam dřímal notně opilý čtyřiačtyřicetiletý muž. „Strážníci opatrně muže přenesli na trávník a uložili jej do stabilizované polohy. Dechovou zkoušku se u muže nezdařilo provést. Po vystřízlivění s ním strážníci dořešili přestupkové jednání, kterého se dopustil tím, že vzbuzoval veřejné pohoršení,“ popisuje mluvčí plzeňských městských strážníků Jana Pužmanová.

Převozem na záchytku, která je mimochodem s poplatkem 4 500 korun nejdražší v republice, skončila i velikonoční koleda pro dvaapadesátiletého muže. „Poté, co si notně zavdal z láhve vodky před provozovnou v ulici U Prazdroje, ulehl k odpočinku na chodník. Jaké bylo jeho překvapení, když ho probudila hlídka městské policie. Opilému muži se podlamovaly nohy a z místa nebyl schopen odejít po svých. Dechová zkouška vykázala pozitivní výsledek 4,14 promile,“ pokračuje Pužmanová.

Narozeniny oslavil na záchytce

O několik minut později se k němu přidal další Plzeňan, který ten den slavil 66. narozeniny. Množství vypitého alkoholu na něj působilo zřejmě jako zemská přitažlivost. Vrávoral centrem města a padal na zem, čímž ohrožoval svůj život a zdraví. Dechové zkoušky nebyl ani fyzicky schopen. 

Opilce sbírali ze země v ulici U Prazdroje i na autobusové zastávce v centru, foto: MP Plzeň

„Kvůli silné opilosti strávil večer ve stejném zařízení i osmačtyřicetiletý muž. Strážníci jej sbírali o půl čtvrté odpoledne z chodníku ve Veleslavínově ulici. Hlídka muže vyzvala k provedení dechové zkoušky, kdy přístroj naměřil hodnotu 3,02 promile v jeho dechu,“ doplnila mluvčí.

Poněkud jiný průběh měl hovor mezi strážníky a šestapadesátiletým mužem, kterého našli ležet na zemi pod přístřeškem autobusové zastávky na Americké třídě. Muž prosil strážníky, aby ho převezli na záchytku, protože se chtěl vyspat v teple.

„Hlídka muži pomohla se posadit na lavičku a začala zjišťovat skutečnosti jeho stavu. V průběhu hovoru vyndal muž ze svého batohu plastovou láhev s alkoholem a začal z ní upíjet. Protože se v tu chvíli nacházel v místě, kde je popíjení alkoholu vyhláškou města zakázáno, strážníci mu alkohol odebrali pro účely správního řízení. Na záchytku se ale muž nepodíval, nenaplňoval zákonné podmínky pro převoz a pobyt v tomto zdravotnickém zařízení,“ uzavřela Jana Pužmanová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky opilec, záchytná stanice, záchytka, usnul na koši, kuriozní případ, ochmelka, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ochmelka to zalomil na odpadkovém koši, další muž oslavil narozeniny na záchytce  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.