Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Užil fentanyl v nechvalně proslulém podchodu a zkolaboval. Strážníci bojovali o život muže

Všímavá kolemjdoucí upozornila hlídku strážníků na bezvládné tělo muže v podchodu u centrálního autobusového nádraží v Plzni. Policisté ihned začali s masáží srdce a přivolali záchranku. Čtyřiačtyřicetiletý muž podle svědka zkolaboval po užití fentanylu. Ten se v medicíně využívá k mírnění bolesti. Drogově závislí ho užívají jako levnější alternativu heroinu.

„Hlídka Dopravní skupiny plnila v Husově ulici před centrálním autobusovým nádražím mimořádný úkol s revizory. Přitom ji oslovila kolemjdoucí s tím, že v podchodu leží muž v bezvědomí. Strážníci se k místu okamžitě rozeběhli. U postiženého se v tu dobu nacházeli další dva muži a jeden byl právě v kontaktu s operátorkou rychlé záchranné služby,“ popisuje mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Strážnici ověřili u muže životní funkce a začali s jeho okamžitou resuscitací. Zatímco jeden prováděl masáž srdce, druhý do telefonu operátorce popisoval situaci. „V oživování strážníky následně vystřídali záchranáři. Již při vědomí a stabilizovaného transportovala záchranka čtyřiačtyřicetiletého muže do nemocničního zařízení,“ doplnila Pužmanová.

Podle svědka muž zkolaboval po užití fentanylu. Podle odborníků je tato látka až 40krát silnější než heroin a existuje tak velké riziko, že dojde u uživatele k předávkování. Smrtelnou dávku představují už pouhé dva miligramy. Fentanyl je podobně návykový a heroin připomíná i vzhledově. Jedná se o syntetický opiát, který se ve zdravotnictví využívá k tišení bolesti a při anestezii.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky první pomoc, záchrana život, kolabující muž, CAN, městská policie, strážníci zachránili život muži, fentanyl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Užil fentanyl v nechvalně proslulém podchodu a zkolaboval. Strážníci bojovali o život muže  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.