Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Dráhy zavedou povinné místenky pro cestující z Česka do Německa, změna bude platit přes léto

Pouze cestující s místenkou budou moci od 1. června do 1. září jezdit mezistátními vlaky mezi Českem a Německem na lince přes Drážďany a Berlín do Hamburku a dalších německých měst. Dočasnou změnu zavádí Deutsche Bahn z důvodu očekávané vyšší poptávky po cestování v souvislosti s konáním fotbalového mistrovství Evropy.

„Ve vnitrostátním úseku po České republice se nic nemění a rezervace tu jsou pouze doporučené. Pokud však cestující bude překračovat státní hranici, místenka již bude povinná. V praxi si však cestující pořídí místenku na celou svou požadovanou trasu,“ uvedly České dráhy v tiskové zprávě.

Cestující, kteří si pořídí místenky na denní vlaky EC Berliner, Hungaria či railjet Vindobona současně s jízdenkou, získají rezervace na tyto přeshraniční vlaky bezplatně. „V e-shopu ČD nebo mobilní aplikaci Můj vlak toto platí standardně, v období od 1. 6. do 1. 9. 2024 to bude možné i na mezinárodních pokladnách ČD. Místenky pořizované samostatně bez jízdenek stojí standardně 77 korun,“ doplnil mluvčí drah Petr Pošta.

Pro cestovatele, kteří projíždějí Německem a překračují hranice s dalšími státy v navazujících vlacích Deutsche Bahn, platí, že povinné místenky budou ve stejném období i v dalších přeshraničních úsecích. „Úseky, kde budou mít cestující povinnost rezervovat si místo, jsou uvedené v elektronických vyhledávačích spojení, doporučujeme však ověřit si tyto informace přímo u dopravce Deutsche Bahn,“ radí dráhy.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky České dráhy, mezistátní vlaky, cesta do Německa, cestování vlakem, povinné místenk, Deutsche Bahn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dráhy zavedou povinné místenky pro cestující z Česka do Německa, změna bude platit přes léto  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.