Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté vybrali na pokutách bezmála 140 tisíc korun, posvítili si na řidiče jedoucí po dálnici D5

Dopravní policisté se zaměřili na kontrolu řidičů a zejména na to, zda dodržují povolenou rychlost. Posvítili si hlavně na silnice prvních tříd a dálnici D5. Celkem zkontrolovali 163 řidičů, přičemž 75 z nich jelo rychleji, než mělo. Dohromady rozdali pokuty za necelých 140 tisíc korun. Dalšími prohřešky byla jízda bez dálniční známky nebo nepoužití dětských sedaček při přepravě dětí.

„Mobilní policejní hlídky i hlídky dopravních policistů na pevných stanovištích zkontrolovaly zejména na silnicích prvních tříd a na dálnici D5 celkem 163 řidičů motorových vozidel. Jelikož byla tato akce prioritně zaměřená na rychlost, tak se právě i její překročení stalo nejčastějším dopravním přestupkem,“ informovala policejní mluvčí Pavla Burešová.

Vůbec nejvíc řidiči nerespektovali dodržování nejvyšší předepsané rychlosti jízdy mimo obec, kde policisté řešili celkem 41 přestupků. Řidiči za ně zaplatili na pokutách 76 500 korun. „Další čtyři přestupky jsme pak oznámili příslušným správním orgánům. Mezi ně patřil i přestupek řidiče na Tachovsku, u kterého jsme v rámci této akce naměřili vůbec nejvyšší rychlost jízdy, a to 160 kilometru v hodině,“ doplnila Burešová.

Druhým nejčastějším přestupkem byla rychlá jízda v obci. Tu překročilo 34 řidičů, pokuty se v tomto případě vyšplhaly na necelých 63 tisíc korun. „Další řidiči byli sankcionováni například za to, že jeli po dálnici bez uhrazení dálničního poplatku, za nepoužití dětských autosedaček při přepravě dětí nebo za nedání přednosti v jízdě,“ uzavřela Pavla Burešová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky dopravní policie, policejní kontroly, dopravní akce, kontroly řidičů, nedodržení rychlosti, pirát silnic, porušení předpisů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté vybrali na pokutách bezmála 140 tisíc korun, posvítili si na řidiče jedoucí po dálnici D5  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.