Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Autobus srazil a na místě usmrtil muže, šel po přechodu, kde nebyla zapnutá světla

, aktualizováno 25. března 2024, 14:45

Autobus městské hromadné dopravy srazil v Plzni na Karlovarské třídě staršího muže. Následkům těžkých zranění na místě podlehl. Nehodou se zabývají policisté, kteří u zemřelého nařídili soudní pitvu. Z dostupných informací vyplývá, že chodec přecházel silnici po přechodu, semafor byl ovšem vypnutý.

K tragédii došlo na Karlovarské třídě U Družby v pondělí ráno. „Dle dosud zjištěných skutečností přecházel starší muž vozovku po přechodu pro chodce a došlo ke střetu s autobusem MHD. Světelné signalizační zařízení bylo v té době vypnuté," informovala policejní mluvčí Michaela Raindlová. Záchranáři o život muže bojovali dvacet minut. „I přes veškerou jejich snahu se již nepovedlo obnovit životní funkce a lékař konstatoval úmrtí,“ doplnila Mária Svobodová z krajské záchranky s tím, že šlo o muže narozeného v roce 1964. 

V době nehody v autobuse nikdo necestoval. U řidiče policisté provedli dechovou zkoušku, která vyšla s negativním výsledkem. Policisté žádají případné svědky této dopravní nehody, kteří by měli jakékoliv informace, aby se dostavili na nejbližší obvodní odděleni Policie České republiky nebo zavolali na bezplatnou linku 158," dodala Raindlová.

Komplikovaná byla dnes i situace na křižovatce Ukrajinská × Americká × Šumavská v centru. Po nedělní nehodě tam nefungovaly semafory. V odpoledních hodinách se podařilo signalizaci opravit. 

Foto Richard Beneš

Štítky tragická nehoda, smrtelná nehoda, dopravní nehoda, střet chodce, střet autobusu a chodce, sražený chodec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobus srazil a na místě usmrtil muže, šel po přechodu, kde nebyla zapnutá světla  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.