Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Agresor bez pocitu viny, řekli znalci k chování mladého Ukrajince, který je souzený za pokus o vraždu školačky

Agresivní rysy, disociální poruchu osobnosti, chybějící pocit viny a obtížnou možnost nápravy zjistili znalci u devatenáctiletého Viktora V. z Ukrajiny, který se u Krajského soudu v Plzni zpovídá z pohlavního zneužití, znásilnění a pokusu o vraždu patnáctileté dívky. Viktor V. už vypovídal v pondělí, kdy řekl, že agresorem byla naopak o čtyři roky mladší dívka. Mladému muži hrozí až doživotí, státní zástupce navrhuje 18 let vězení.

Soudní znalkyně v oboru psychologie a psychiatrie v pátek vypovídaly u soudu. Mladík byl podle nich v době spáchání činu schopen své jednání ovládat a rozpoznat jeho závažnost. Devatenáctiletý Viktor V. žije v Česku pět let a má zde trvalý pobyt. Už v pondělí u soudu přiznal, že měl s dívkou intimní styk v době, kdy jí bylo teprve čtrnáct let. Také připustil, že ji bodl. Zneužití nebo plánování vraždy ale odmítl.

Znali jsme se asi rok a půl. Až za měsíc našeho vztahu jsem zjistil, kolik jí je let. Věděl jsem, že jí bylo čtrnáct a že jsem udělal chybu. Pak jsme se rozešli. Měla problémy s mými kamarády a začala užívat omamné látky. Řekli jsme si, že zůstaneme kamarádi,“ vypověděl obžalovaný Viktor V.

Podle vyšetřovatelů vylákal devatenáctiletý hoch tehdy už patnáctiletou dívku ven. Po krátké procházce se na ni vrhl. Slepil jí za zády ruce lepící páskou a poté i ústa. Povalil školačku na zem, stáhl jí kalhoty a znásilnil. „Poté jí odvedl dál k lesíku, sejmul lepenku a řekl, že pokud nebude dělat scény, tak se jí nic nestane. Stáhl si kalhoty se slovy, že když mu provede felaci, tak se jí opravdu nic nestane,“ uvedl žalobce.

Tělo ukryl tak, jak to viděl ve filmu

Dívka ze strachu o život vše udělala. Pak jí Viktor opět zalepil ústa a přejel jí čepelí nože po krku. Vzniklá rána byla zhruba pět centimetrů dlouhá a čtyři milimetry hluboká. Pak ji bodl. Dívka se zhroutila na zem a předstírala smrt. Viktor V. na ní pak rozřezal oblečení, zabalil ji do pytle na odpadky, při tom ji poléval horní část těla a genitálie Savem, stojí v obžalobě. Dívku následně shodil ze srázu do lesa, zakryl ji kůrou a větvemi a odešel. U soudu řekl, že zpanikařil a chtěl zamést stopy, jak to znal z filmů.

„Nadávala mi a vyhrožovala,“ tvrdí mladík

Podle slov Viktora to byla ale právě patnáctiletá dívka, kdo chtěl, aby se spolu setkali. Předtím byl na nákupech, jelikož se chystal doma uklízet. Proto měl u sebe v batohu čistící prostředek a pytel na odpadky. Maminka dívky nebyla doma a ona ho pozvala k sobě, kde se spolu vyspali. Když pak chtěl už jít domů, přidala se k němu.

Vyrazili pěšky a vzali to dle jeho slov zkratkou. „Zeptala se, jestli si ještě nechci užít. Tak jsem řekl, že klidně jo. Pak zase říkala, že je škoda, že jsme se rozešli. Ale já s ní žádný vztah nechtěl. Šli jsme dál a pak mi nabídla, že mi udělá příjemně a došlo na orál,“ popisuje Viktor s tím, že během toho zmínil jméno své aktuální přítelkyně, což ji rozčílilo.

Viktor V. v Česku dlouhodobě žije. U soudu vypovídal v češtině. 

„Seřvala mě. Křičela, že je hezčí. Vypukla hádka, že jsem magor a ču*ák, když spím s jednou holkou a myslím na jinou. Pak po mně něčím hodila. Bylo to kulaté jako lepící páska, co jsem měl v batohu,“ líčil mladík. Dívka podle jeho výpovědi byla agresivní a začala do něj strkat a vyhrožovala mu, že ho udá na policii, protože s ní spal, když jí ještě nebylo patnáct let.

„Pak vzala z tašky lahev se Savem s chrstla to na mě. Tu lahev jsem jí sebral, polil jí břicho a dostal od ní facku. Pak jsem vytáhl nůž. Myslel jsem, že ustoupí. Držel jsem nůž, který nosím připnutý na klahotech, před sebou a ona se začala přibližovat. Švihnul jsem s ním a trefil jí někam u krku,“ vyjmenovával Viktor s tím, že dívka krátce zakřičela a začala mu nadávat.

„Začal jsem panikařit a trefil jí nožem do krku. Zhroutila se na zem. Spadla na bok. Podlomily se mi nohy. Vypadala mrtvá. Myslel jsem, že jsem ji zabil. Asi hodinu jsem tam dřepěl a přemýšlel, co mam dělat. Ležela a nehýbala se. Sáhl jsem ji na ruku a byla studená,“ říkal Viktor. Dívčiny životní funkce nijak víc nekontroloval.

Pak prý zazmatkoval a ukryl tělo. Proč dívce spoutal ruce za zády nedokázal vysvětlit. „Dělal jsem to ve stresu,“ dodal. U soudu tvrdil, že přemýšlel i nad  tím, že se udá na policii. To ovšem už nestačil. U sebe měl pořád dívčin mobil, který promazal a vyndal z něj SIM kartu. Soud bude pokračovat dalšími výslechy a dokazováním. Mladému muži hrozí až doživotní vězení, státní zástupce navrhuje 18 let vězení.

Policie o národnosti mladíka nikdy neinformovala, pouze sdělila, že se jedná o cizince, který v Česku dlouhodobě žije. Mezi lidmi tento případ vzbudil velkou vlnu emocí. Krátce nato, šel v Plzni dokonce pochod zhruba stovky demonstrantů, kteří kvůli tomu přijeli do západočeské metropole. U Plzeňanů ale jejich akce vyvolala spíše znechucení.

Táhněte domů, skandovali účastníci protiukrajinského pochodu. Protesty zažehlo surové znásilnění patnáctileté Češky ukrajinským mladíkem

Centrem Plzně prošel v sobotu protiukrajinský protestní průvod čítající asi stovku nespokojených občanů. Provoláváním hesel dávali najevo svoji nespokojenost s přítomností Ukrajinců v Česku. Důvodem k protestní akci byl případ z minulého týdne,...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Duzbabova

Štítky surové napadaní, znásilnění, pokus o vraždu, napadení mladé dívky, pobodání, doživotí, výjimečný trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lubomir Chladek

Jsem pro znovu zavedení trestu smrti za jakékoliv znásilnění. Pověsit ho ihned po vynesení jakéhokoliv rozsudku na veřejnosti pro výstrahu všem.

Sobota, 23. března 2024, 09:29Odpovědět

Agresor bez pocitu viny, řekli znalci k chování mladého Ukrajince, který je souzený za pokus o vraždu školačky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.