Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž s kamarádem ukradl naftu za více než půl milionu korun, zneužili tankovací kartu z práce

Jako velmi nepoctivý zaměstnanec se ukázal pětadvacetiletý muž z Plzeňska. Zneužil totiž tankovací kartu, kterou měl k dispozici ke služebnímu vozidlu. Jako řidič jezdil po celém kraji a na předem domluvených místech půjčoval kartu svému kamarádovi. Teď oba čelí obvinění z krádeže a hrozí jim až pětileté vězení.

„Podle dosud zjištěných skutečností měl mladší z mužů, jakožto zaměstnanec jedné firmy, k tankování služebního vozidla svěřenou tankovací kartu. Vzhledem k tomu, že mladý muž pracoval jako řidič, jezdil se služebním vozidlem po celém Plzeňském kraji. Kartu včetně PIN kódu pak na svých cestách předával na předem domluvených místech druhému obviněnému muži,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Osmatřicetiletý muž následně kartu používal k placení za tankování pohonných hmot do svého auta nebo ji dokonce předával dalším osobám. Svému kamarádovi za to pak dával provizi.

„Během měsíce došlo celkem k 37 neoprávněným tankováním a škoda přesáhla částku půl milionu korun. Operativní činností a v rámci prověřování případu se policistům podařilo muže usvědčit. Policejní komisař následně oba muže obvinil ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže. V případě prokázání viny jim hrozí až pět let odnětí svobody,“ uzavřela Raindlová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky nepoctivý zaměstnanec, zneužil tankovací kartu, tankovací karta, pohonné hmoty, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž s kamarádem ukradl naftu za více než půl milionu korun, zneužili tankovací kartu z práce  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.