Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VIDEO: Opilý řidič se netrefil do odbočovacího pruhu a kodrcal se po tramvajovém pásu

Podivný manévr předvedl pětapadesátiletý řidič přímo před hlídkou městské policie. Při odbočování do Ukrajinské ulice směrem do centra Plzně se netrefil do jízdního pruhu a najel na tramvajový pás. Kromě tohoto triku se také ukázalo, že před jízdou popíjel alkohol. Jízda v kolejišti tramvají je v západočeské metropoli „populární disciplína“. Mnoho řidičů ale takto uvízlo. Do velké míry na tom měl podíl alkohol nebo fakt, že za tmy příliš brzy zatočili na křižovatce.

„Zajímavým manévrem na sebe upozornil řidič osobního vozidla, když se při odbočování do Ukrajinské ulice netrefil do odbočovacího pruhu, ale vjel na tramvajový pás, po kterém pokračoval směrem do centra. Jeho počínání si všimla projíždějící hlídka strážníků, která řidiče z důvodu podezření ze spáchání přestupku, zastavila. Už při otevření okénka prozradil řidiče jeho dech, ze kterého byl cítit známý zápach alkoholu,“ popisuje Tereza Schliková z tiskového odboru Městské policie Plzeň.

Muž tvrdil, že před jízdou ni nepil. Dechová zkouška ale ukázala něco jiného. „Při první zkoušce řidič nadýchal 0,76 promile a při druhé mu hodnota stoupla na 0,78 promile. K celé události strážníci přivolali státní policii, která si řidiče převzala k dalším úkonům,“ doplnila Schliková.

Potkat v Plzni na tramvajových kolejích auto, není nic neobvyklého. Nejčastěji v této pasti končí opilí řidiči nebo ti, kteří za tmy příliš brzy zatočí na křižovatce a pak jen poskakují po pražcích. Dispečeři dopravních podniků už jsou na takové situace připraveni. Ve výbavě mají i plastové klíny a ocelová lana pro vyproštění auta. Dokonce už došlo i k případům, kdy byl vůz z kolejiště vytažen samotnou tramvají. Jsou ovšem i případy, kdy je nutná asistence hasičů a na místo musí přijet jeřáb.

Ohodnoť článek

Foto MP Plzeň, Policie ČR

Štítky opilý řidič, jízda po kolejích, auto v kolejišti, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilý řidič se netrefil do odbočovacího pruhu a kodrcal se po tramvajovém pásu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.