Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Vyděšený muž se skrýval na stromě, bál se povodní. Dolů mu pomáhali hasiči i policisté

Zmatený muž sedí na stromě nad autobusovou zastávkou, sdělila strážníkům volající na linku 156. Policisté na Chodském náměstí v Plzni skutečně spatřili nešťastníka v koruně stromu. Byl zhruba v šestimetrové výšce a odmítal slézt dolů, protože měl strach z povodní. Hlídka ho začala hned ujišťovat, že je sucho a že se nemusí ničeho bát. Nakonec museli přijet i hasiči a záchranka. Jak se ukázalo, muž nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. Měl ovšem psychické problémy a halucinace.

„Jsme na Chodském náměstí. Je tu pán a leze po stromě nad zastávkou,“ oznámila volající na linku 156. Na místo okamžitě vyjela hlídka strážníků. Muže v koruně stromu se snažila následně přesvědčit, aby slezl dolů. On však trpěl halucinacemi a představou, že se blíží velká voda. „Nejsou záplavy. Nejsou. Pojďte dolů. Já tu stojím a je tu úplně sucho,“ ujišťoval nemocného muže jeden z přítomných strážníků.

„Dotyčný se ale stále omlouval a volal na strážníky, aby se nezlobili, že bojí slézt. Strážníci vyzkoušeli všechny možnosti, jak muže přesvědčit, ale ani přesto se muž dolů nedostal. V obavě o mužům život a zdraví byl na místo přivoláni hasiči a státní policie a vzhledem k psychickým problémům dotyčného i Zdravotnická záchranná služba,“ popisuje Tereza Schliková z tiskového odboru Městské policie Plzeň.

Společnými silami se jim nakonec podařilo muže přesvědčit, aby ze stromu slezl po přistaveném žebříku. „Když muž stál pevně nohama na zemi, byla u něj provedena dechová zkouška a orientační test na přítomnost drog a v obou případech s negativním výsledkem,“ doplnila Schliková.

Čtyřiapadesátiletý muž byl evidentně ve špatném psychickém stavu, který ho ohrožoval na životě. Skoro vůbec netušil kde je ani jaký je čas. Záchranáři ho proto odvezli do nemocnice.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky zmatený muž, nemocný muž, psychicky nemocný, halucinace, vylezl na strom, záchrana muže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Vyděšený muž se skrýval na stromě, bál se povodní. Dolů mu pomáhali hasiči i policisté  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.