Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Mrtvé tělíčko nalezené v křoví patřilo nedonošenému miminku, jeho matka potratila ve 22. týdnu

, aktualizováno 21. února 2024, 12:15

Smrtí nedonošeného dítěte se od sobotního odpoledne usilovně zabývají plzeňští kriminalisté. Dnes zveřejnili bližší informace. Podle policejní mluvčí Pavly Burešové se jednalo o potrat ve 22. týdnu těhotenství. Hrůzný nález objevil náhodný kolemjdoucí v křoví na Severním Předměstí. Jednalo se o neobydlenou část města, proto je možné, že se jednalo o utajený předčasný porod.

„Z výsledků soudní pitvy plodu vyplývá, že se jednalo o potrat ve 22. týdnu těhotenství. Cizí zavinění v souvislosti s tímto případem však nelze zcela vyloučit. Prověřováním dalších okolností se nadále zabývají plzeňští policisté,“ informovala policejní mluvčí Pavla Burešová. Totožnost ženy, která potratila, zatím není známa. 

Bližší informace policie neuvedla. Hrůzný nález objevil v sobotu 17. února kolem třetí hodiny odpoledne náhodný kolemjdoucí v lesním porostu v městské části Lochotín. Ve 22. týdnu měří plod zhruba 28 centimetrů a váží necelých 500 gramů. V této době se u dítěte dokončuje vývoj obličejové části. Zřetelné už jsou rty, víčka i obočí.

Foto Policie ČR

Štítky nález mrtvého těla, mrtvý plod, předčasný porod, předčasně narozené dítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrtvé tělíčko nalezené v křoví patřilo nedonošenému miminku, jeho matka potratila ve 22. týdnu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.