Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Vysílený srnec se zamotal do ostružin, bez pomoci by nejspíš zahynul

Další úspěšný počin si připsali na své konto plzeňští městští strážníci, kteří tentokrát zachránili život bezradnému srnci. Zvíře uvízlo v ostružinovém keři a čím víc se snažilo vyprostit, tím víc se zamotávalo do větví s drobnými trny. V poslední době se jedná už o několikátý podobný zásah. Naposledy pomohli policisté zraněnému jezevci nebo vrátili domů zatoulaného papouška.

„Tentokrát se naši strážníci postarali o vysíleného srnce, který se na Lochotíně zamotal do ostružin,“ popisuje Městská policie Plzeň na svých sociálních sítích. Že byla záchrana náročná dokazuje i přiložené video. „Zamotal se a už nemůže. Z poslední sil má tendence se odsud dostat a zamotává se víc a víc do ostružin,“ popisuje strážnice na videu.

Po vyproštění naložili strážníci zvíře opatrně do auta a odvezli za město, kde jej pustili na svobodu. Další „zvířecí příběh“ s dobrým koncem si připsali také o víkendu, kdy pomáhali zmatenému jezevci, který se zaběhl do skateparku v Doudlevcích. Strážníkům z odchytové skupiny se podařilo zvíře lapit a dopravit do záchranné stanice živočichů. Tam zvíře strávilo několik hodin.

„Přebírali jsme mladého jezevce lesního pravděpodobně po střetu s automobilem. Zvíře bylo po konzultaci s veterinářem a odeznění lehkého otřesu mozku následně po setmění vráceno zpět do volné přírody,“ doplnil Karel Makoň, šéf Dobrovolnického ekologického spolu – ochrana ptactva (DESOP), jenž současně stanici provozuje.  

VIDEO: Zraněný jezevec se zatoulal do skateparku, naháněli ho strážníci spolu s hasiči

Další netradiční zásah si připsali na své konto plzeňští strážníci z odchytové skupiny. Spolu s hasiči vyjížděli do skateparku v Doudlevcích, kde pobíhal zmatený a lehce zraněný jezevec. Šelmu se jim nakonec podařilo lapit a dopravit do záchranné...

Další případ se týká domácího mazlíčka, konkrétně papouška. Žako šedý uletěl majitelce a posedával na střeše jednoho z domů, který zrovna procházel rekonstrukcí. „Cestu domů sice hlídce nic neřekl a nebylo to ani potřeba. Strážníci totiž díky skvělé místní a osobní znalosti dobře věděli, kde má papoušek své doma a kdo jej postrádá. Pak už stačilo jen zavolat šťastné majitelce a po ověření dokumentace jí byl papoušek jménem Sindy předán,“ dodala Tereza Schliková z tiskového odboru Městské policie Plzeň.


Papoušek se díky místní znalosti policistů rychle vrátil ke své majitelce, foto: MP Plzeň

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky záchrana zvířete, vyproštění srnce, srnec v ostružinách, odchytová skupina, městská policie, papoušek, jezevec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Vysílený srnec se zamotal do ostružin, bez pomoci by nejspíš zahynul  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.