Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Zraněný jezevec se zatoulal do skateparku, naháněli ho strážníci spolu s hasiči

Další netradiční zásah si připsali na své konto plzeňští strážníci z odchytové skupiny. Spolu s hasiči vyjížděli do skateparku v Doudlevcích, kde pobíhal zmatený a lehce zraněný jezevec. Šelmu se jim nakonec podařilo lapit a dopravit do záchranné stanice živočichů.

„Naši strážníci vyjížděli k jezevci, který vyrazil do skateparku ve Škoda parku. Bohužel pro něj si s sebou nevzal prkno a pomoci z betonové vany mu museli až strážníci ve spolupráci s hasiči,“ glosovala Městská policie Plzeň na svých sociálních sítích.

Zraněné zvíře se nakonec podařilo odchytit a dopravit do záchranné stanice živočichů. „Přebírali jsme mladého jezevce lesního pravděpodobně po střetu s automobilem. Zvíře bylo po konzultaci s veterinářem a odeznění lehkého otřesu mozku následně po setmění vráceno zpět do volné přírody,“ doplnil Karel Makoň, šéf Dobrovolnického ekologického spolu – ochrana ptactva (DESOP), který současně stanici provozuje.  

Jezevec lesní je naší největší kunovitou šelmou. Dožívá se až 15 let a vážit může od deseti do 20 kilo. Jeho potravou jsou hraboši, žížaly, žáby, hadi, hmyz, ptáci, mršiny, ale nepohrdne ani houbami. Jezevci si hloubí labyrinty chodeb, které mohou být až pět metrů hluboké. Podle odborníků je to velmi čistotné zvíře a například zbytky potravin nebo trus si odnáší z nory ven. Aktivní jsou tyto šelmy hlavně v noci. V zimě nespí, ale jsou jen velmi málo aktivní.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Plzeň, Karel Makoň (DESOP)

Štítky odchyt zvířat, městská policie, odchytová skupina, kuriozní, jezevec lesní, DESOP, stanice živočichů, Škoda park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zraněný jezevec se zatoulal do skateparku, naháněli ho strážníci spolu s hasiči  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.