Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zloděj si chtěl v garáži posvítit zapáleným kartonem, nakonec objekt podpálil a sám skončil v nemocnici

Velmi neslavně dopadl šestadvacetiletý Plzeňan, který se rozhodl přespat v cizí garáži. Uprostřed noci dostal nápad, že by bylo dobré si posvítit. Baterku ale neměl. Proto škrtl zapalovačem a zapálil kus kartonu. Od něj se následně vzňaly okolní poličky, regály i jedna ze zaparkovaných motorek. Škoda přesáhla sto tisíc korun. Zloděje a žháře na místě zadrželi policisté, jelikož se nadýchal zplodin putoval z místa činu rovnou do nemocnice.

Bylo kolem tří hodin ráno, když na tísňové lince přijali oznámení o požáru garáže jednoho z rodinných domů ve Stříbře na Tachovsku. K této informaci připojil volající dovětek, že tam majitel přistihl neznámou osobu.

„Stříbrští policisté na místě zjistili, že se jedná o šestadvacetiletého muže z Plzeňska. Ten v blíže nezjištěný čas vstoupil vstupní brankou na oplocený pozemek rodinného domu, odkud poté vnikl neuzamčenými vraty do garáže, ve které měl v úmyslu přenocovat. Zapálením kartonu, kterým si chtěl posvítit, způsobil požár, jenž následně poškodil elektroinstalaci objektu a jeden ze zaparkovaných motocyklů,“ popsala policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Celkovou částku odhadují vyšetřovatelé na 120 tisíc korun. Dotyčného zloděje a žháře policisté na místě zadrželi. „Muž byl transportován na Urgentní příjem FN Plzeň po nadýchání zplodin z hoření,“ doplnila Andrea Divišová z krajské záchranky.

Ještě tentýž den byl muž z nemocnice propuštěn. „Policejní komisař mu za jeho jednání sdělil obvinění ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a státnímu zástupci podal podnět k podání návrhu na vzetí do vazby,“ uzavřela Šmaterová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky zloděj smolař, podpálil garáž, nadýchal se zplodin, vloupání, žhář, Stříbro, požár garáže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

A že ten 26 letý Plzeňan patří k etnicky nepřizpůsobivé měnšíně,že,není-liž pravda!!!!

Sobota, 10. února 2024, 07:43Odpovědět

Zloděj si chtěl v garáži posvítit zapáleným kartonem, nakonec objekt podpálil a sám skončil v nemocnici  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.