Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Z běžného dopravního přestupku se vyklubalo podezření z trestného činu

Městští strážníci v Plzni se prakticky denně musí potýkat s jednáním bezohledných řidičů. Častým nešvarem je parkování v zálivech zastávek hromadné dopravy. Tohoto přestupku se dopustil i šestatřicetiletý muž, který tak na sebe upozornil a zadělal si na pořádný malér. Ukázalo se totiž, že před časem přišel o papíry.

Prakticky každý den řeší městští strážníci dopravní přestupky v podobě parkování v zálivech autobusových a trolejbusových zastávek. „Šoféři komplikují život mnohdy nejen těm, kteří sedí za volantem autobusu či trolejbusu, ale také cestujícím, kteří jsou nuceni nastupovat z úrovně silnice, což nejvíce činí problémy starším lidem a maminkám s kočárky a malými dětmi,“ upozorňuje mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Případ z dopoledních hodin v Koperníkově ulici se ale poněkud vymykal. „Hlídka si všimla vozidla i s řidičem stojícího v zastávce MHD. Přiznáním, že veze osobu v autě k lékaři a s vozidlem pouze popojel na kraj zastávky, si šestatřicetiletý muž za volantem v situaci ještě přihoršil. Ukázalo se totiž, že až do poloviny listopadu 2025 má zakázáno řídit. K dalšímu šetření si věc převzali policisté ČR,“ uzavřela mluvčí.

VIDEO: Zdržení v řádech drahocenných desítek vteřin nabírají hasiči i policisté kvůli zmatkujícím řidičům a chodcům

Velmi frustrující okamžiky v Plzni zažívají řidiči hasičských, policejních či záchranářských vozů. Na místě události musí být co nejrychleji a každá vteřina je doslova rozhodující. Včasnému příjezdu jim ale mnohdy brání řidiči, kteří si nevšimnou...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky dopravní přestupek, parkování na zastávce mhd, bezohlední řidiči, zákaz řízení, jízda bez papírů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z běžného dopravního přestupku se vyklubalo podezření z trestného činu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.