Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Okap končí přímo nad chodníkem a mění ho v nebezpečnou ledovou past na chodce

V kluziště se proměnil chodník v centru Plzně. Na vině je okap, který končí nad chodníkem a při deštích se u něj tvoří obrovské louže. V zimě se pak na křížení dvou poměrně frekventovaných chodníků tvoří náledí. Naše redakce na tuto nemilou věc upozornila vedení obvodu a to začalo konat.

„Tohle je dlouhodobý problém. Je to tady každou tužší zimu. V létě jsou tu zas velké louže,“ sdělil jeden z místních obyvatel, který kluziště už ze zkušenosti obloukem obešel. Během pěti minut, co si naše redakce přišla místo vyfotit, tam málem upadl každý ze tří kolemjdoucích. V jednom případě šlo o starší paní se psem. V čem je problém je vidět už na první pohled. Kluziště vzniklo těsně u okapu, který je sveden rovnou na chodník.


Takto by okap rozhodně vypadat neměl.

Komplikace vznikly na křížení ulic Zikmunda Wintra a Hřímalého, tedy na území centrálního městského obvodu. „Zodpovědnost za znečištění chodníku má majitel, popřípadě majitelé bytového domu. Na místo jsme přesto vyslali pracovníka s posypem směsi písku a technické soli. Dále se na řešení vyústění okapu jede podívat zástupce našeho stavebního odboru, protože okap by na chodník v žádném případě vytékat neměl," sdělila mluvčí třetího plzeňského obvodu Michaela Adámková.

Podle jejích slov vznikají obdobné potíže z nejrůznějších důvodů. „Podobné problémy nám v mrazech dělají i některé obchody, po vytření prodejen totiž její pracovníci vylévají vodu na chodník před svými dveřmi,“ uzavřela Adámková. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky náledí, námraza, led na chodníku, neudržovaný chodník, posyp, okap, špatně svedený okap

Okap končí přímo nad chodníkem a mění ho v nebezpečnou ledovou past na chodce  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.