Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

VIDEO: Uprchlá selata pořádně prohnala hasiče, jeden čuník se všem pastem úspěšně vyhýbal

Dvě selata utekla majiteli v Tlučné na Plzeňsku. Jelikož během svého výletu pobíhala také po hlavní silnici, museli zakročit hasiči. Jednoho z čuníků lapili poměrně snadno, druhý se ale nechtěl vzdát a všechny přítomné pořádně prohnal po zahradách. Obě zvířata se nakonec podařilo odchytit a v pořádku si je mohl převzít jejich majitel.

„Sele prasete domácího je nevyzpytatelný "protivník". O tom jsme se přesvědčili na vlastní kůži v v Tlučné,“ prozradil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. V odpoledních hodinách tam utekli majiteli dva čuníci a vydali se na výlet po obci.

„Jedno sele se podařilo odchytit vcelku rychle. Druhé, které se nacházelo o několik zahrad dál, už bylo tvrdším oříškem. Nejen, že prokázalo solidní rychlost, ale také inteligenci a sílu. A tak si nás povodilo z jedné zahrady na druhou a zpět,“ glosuje Poncar.

I druhé sele nakonec s vypětím sil odchytili a umístili do kotce k ochotnému sousedovi, u něhož si majitel mohl následně čuníky vyzvednout. „Děkujeme prasátkům za prověření naší fyzické zdatnosti, slibujeme, že budeme trénovat ještě usilovněji,“ uzavírá Poncar tuto humornou zvířecí epizodu.

Hasiči spolu se starostou naháněli zaběhlého strakatého čuníka, lapili ho na hřbitově do volejbalové sítě

Opravdu nevšední zásah mají na kontě hasiči z Malesic. Obyvatelé devátého plzeňského obvodu si totiž všimli zvláštního divočáka, který pobíhal kolem hřbitova. Brzy bylo jasné, že se ve skutečnosti jedná o obyčejné domácí prase, jež svévolně...

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky odchyt selat, odchyt zvířat, uprchlé sele, hasiči naháněli prasata, Tlučná, kuriozní zásah

VIDEO: Uprchlá selata pořádně prohnala hasiče, jeden čuník se všem pastem úspěšně vyhýbal  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.