Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotografové poměří své dovednosti pod vodou, do bazénu se s technikou ponoří už podvacáté

Kdo se stane mistrem České republiky ve fotografování pod vodou, se rozhodne již příští víkend, v sobotu 20. ledna. A již podvacáté bude tuto soutěž pořádanou Svazem potápěčů ČR hostit Plavecký areál v Rokycanech. Klání nabídne také dětskou kategorii.

„Bazénovou fotografii lze připodobnit k práci ve fotografickém ateliéru. Voda a fotografování v ní má své ojedinělé kouzlo. V trojrozměrném prostředí, se jak model, tak i fotograf, díky beztížnému stavu, mohou pohybovat zcela volně v prostoru a vytvářet netradiční úhly záběrů. Oproti suchu se zde zcela jinak láme světelný paprsek, a toho dokáží autoři šikovně ve své tvorbě využít, stejně jako zrcadlení od spodní strany hladiny, kdy při otočení snímků vzniká efekt plovoucích artefaktů na vodě,“ řekl o fotografování pod vodou fotograf a organizátor mistrovství Bohumír Kráčmar.

Spolupráci s Bohumírem Kráčmarem navázaly Rokycany už v roce 2004. „Hledali jsme fotografa na plavecké kurzy s miminky. Od té doby v Rokycanech pořádáme toto mistrovství. Hlavním důvodem je skvělá čirost vody. Kromě covidových let a jednoho zrušeného ročníku z důvodu nemoci, se konalo mistrovství v našem bazénu devatenáctkrát a nyní se těšíme na jubilejní ročník,“ dodal Jaroslav Moravec, vedoucí Sportovních zařízení města Rokycan.

Fotografové se mohou hlásit na e-mailu festival@paftachov.cz. Účastníci budou mít za úkol zpracovat dvě témata – fotografie s modelem a volné téma. Pro děti do 15 let je téma volné vždy. „Věříme, že bude účast stejně hojná jako v loňském roce, a to včetně soutěžících ze zahraničí,“ přeje si organizátor.

Právě kvůli mistrovství bude rokycanský bazén od 9 do 11 hodin uzavřený pro veřejnost, zájemci ale mohou práci fotografů sledovat z prostoru občerstvení.

Vloni zvítězila Veronika Matějková, která se přihlásila jen pět minut před začátkem samotné soutěže.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Milan Solčanský, Veronika Matějková, Alena Voráčková

Štítky Mistrovství, fotografie, bazén, Rokycany, fotografové, soutěž, potápěči, svaz

Fotografové poměří své dovednosti pod vodou, do bazénu se s technikou ponoří už podvacáté  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.