Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zoologická zahrada v Plzni láká na výjimečnou silvestrovskou atmosféru

Také v zimních měsících mají zoologické zahrady své kouzlo. V Plzni pro návštěvníky pravidelně připravují vánoční i silvestrovský program. S koncem roku se můžete přijít do zahrady rozloučit už v dopoledních hodinách, na kdy je tam připraven doprovodný program pro rodiny s dětmi. Úderem 13. hodiny pak v zoo symbolicky přivítají posledního návštěvníka roku 2023.

„V prosinci tradičně vynikají severské a horské druhy, zubři, tygři, takini, ovce aljašské nebo rysové červení. V příjemně vyhřátých pavilonech potkáte například lemury, zoborožce, kolekci jedovatých hadů nebo mangusty. Říši rostlin možno obdivovat ve skleníku Svět sucha a tajemno na vás dýchne třeba ve Světě v podzemí,“ láká zoologická zahrada na svých facebookových stránkách.

Zoo Plzeň získala svého prvního slona. Je absolutně nenáročný na chov a navíc i krásně svítí

Svého úplně prvního slona už má Zoo Plzeň! Návštěvníci jej mohou spatřit poblíž hlavní pokladny, kde je přivítá ve speciálním vánočním kabátku nazdobený 210 světýlky. Tentokrát se ale ještě nejedná o živého slona, na kterého se v Plzni čeká už...

Silvestrovský dopolední program odstartuje v zahradě už v 10:00 a potrvá do půl jedné odpoledne. „Programový blok především rodinám s dětmi nabídne silvestrovskou soutěžní stezku o ceny. Ta je zároveň dovede ke kádi se „zlatými“ rybkami v Tropickém pavilonu. Velice oblíbená hra a soutěž, kdy se samozřejmě nechytá živá rybka, ale její maketa, může úspěšnému „rybáři“ přinést při troše štěstí i několik dárků,“ popisují organizátoři.

Kolem 13. hodiny přivítají u hlavní pokladny v ulici Pod Vinicemi symbolicky posledního návštěvníka plzeňské zoologické a botanické zahrady roku 2023. Chybět nebude letos ani ponocný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Vobruba

Štítky Zoo Plzeň, silvestr v zoo, tip na výlet, akce v zoo, akce pro rodiny

Zoologická zahrada v Plzni láká na výjimečnou silvestrovskou atmosféru  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.