Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zůstanou buď oni nebo my, přijdu s armádou, tvrdí hledaný Čermák na provokativním videu

, aktualizováno 30. října 2023, 9:25

Odsouzený a mezinárodně hledaný Tomáš Čermák z Holýšova na Plzeňsku dal o sobě vědět. Prostřednictvím sociálních sítí Pavla Zítka, známé postavy dezinformační scény, sdílel provokativní video z lesa. Na záznamu se tváří, že je v Rusku a vyzývá “Čechoslováky“, aby se postavili na odpor proti útlaku. Nevybíravě útočí také na ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Čermák je momentálně na útěku a vyhýbá se nástupu do vězení, kde si má odsedět 5,5 roku za propagaci terorismu. V době pandemie podněcoval k násilí a útokům na politiky.

„Čau, přátelé. Tak se vám konečně ukazuju. Máte radost? Plno lidí mi psalo, co se mnou je a kde jsem. Nebudu vám říkat, kde jsem. Chci, abyste to poznali tady z obrázků, co mám na sobě. Myslím si, že je to každému asi jasné,“ říká úvodem Tomáš Čermák a ukazuje přitom na ruskou vlajku a červené tričko s nápisem CCCP, srpem a kladivem.

„Přijdu s takovou armádou, že se budou divit."

„Chci pozdravit pana Rakušana, toho de*ila. Chci ti vzkázat, že jsi voch*aný pako, blbe*ku. Umíš úplný ho*no. Chci všem vlastizrádcům vzkázat, že budete pěkně potrestáni, protože jsem vás všechny označil. Neuteče nikdo. Postavme se proti teroru. Spravedlnost je blízko. Mam za sebou nejsilnější a nejslavnější velmoc na světě. Jestli se nepostavíte na odpor vy, tak to udělám já. Přijdu s takovou armádou, že se budou divit. Pokud s nimi nezatočíme my, tak zatočí oni s námi. Zůstanou buď oni nebo my. Sláva Rusku, sláva Československu,“ hřímá na videu z lesa a neustále se kolem sebe rozhlíží. Záznam samozřejmě doputoval i k policii. 

„Člověk, který byl odsouzený za výzvy k násilí a schvalování terorismu, neunesl odpovědnost za svoje činy a utekl. Tváří se, že do Ruska. Je pozoruhodné, že někdo, kdo si stěžuje na údajnou nesvobodu v Česku, spatřuje vzor v zemi, kde se válce nesmí říkat válka, kde kritizovat armádu je vlastizrada a kde nepohodlní lidé buď padají z oken, nebo s nimi padají letadla. Pátrání po odsouzeném dál pokračuje. Trik s tričkem a vlajkou působí v krajně nepřesvědčivě,“ podotkl na svých sociálních sítích Vít Rakušan.

Čermák měl nastoupit koncem srpna do vězení. Soud na něj vydal mezinárodní zatykač, jelikož policisté u něj doma našli plány na cestu do Ruska. „Přitížit Čermákovi může už jen to, že nenastoupil do výkonu trestu. Ve chvíli, kdy nenastoupí dobrovolně do vězení, tak si zadělává na trestní stíhání pro maření výkonu úředního rozhodnutí. A velmi si také ztíží do budoucna podmíněné propuštění. Včasný nástup výkonu trestu je totiž jedna z podmínek, která se zkoumá při podmíněném propuštění. Za maření je sazba do dvou let," sdělil redakci Plzeňské Drbny předseda senátu Krajského soudu v Plzni Tomáš Bouček.

Desetník jako příspěvek na tepláky či cestu do Ruska, transparetní účet dezinfo scény se plní drsnými vzkazy pro uprchlého Čermáka

Pavel Zítko, známá postava dezinformační scény, vybírá prostřednictvím transparentního účtu peníze nejen na chod spolku Srdcem pro Vlast. Stokorunové až tisícovkové příspěvky tam posílají lidé se vzkazy jako je třeba „Pro Tomáše, díky a objímám“....

Čermák na posledním videu také děkuje podporovatelům, kteří mu posílají peníze skrze transparentní účet spolku Srdcem pro Vlast, jehož správcem je Pavel Zítko. Stokorunové až tisícovkové příspěvky tam posílají lidé se vzkazy jako je třeba „Pro Tomáše, díky a objímám“. V posledních dnech je ale válcovaly příspěvky z druhého spektra. Haléře s komentáři, které ho vyzývají k tomu, ať se z Ruska raději nevrací, posílaly desítky lidí. 

Pavel Zítko, na jehož Facebooku se poslední video objevilo, odmítá, že by ho natočil. Na svých stránkách má nicméně stále umístěný také záznam, který dle jeho slov natočil krátce před půlnocí 27. srpna. Policie vyhlástila po Čermákovi pátrání o dva dny později. Na záznamu je Čermák silně opilý s plechovkou piva v ruce a mluví o speciální operaci, která ho čeká. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Zítko

Štítky Tomáš Čermák, dezinformátor, vyhýbá se nástupu do vězení, šíření dezinformací, Pavel Zítko, Vít Rakušan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Janata

Očividně má v plánu to uhrát "na hlavu". Tak hloupý není snad nikdo, ani Zítko.

Úterý, 31. října 2023, 09:50Odpovědět

Pavel Fischer

Přišel jsem z práce, dal si kafe a šel na ně. Za hodinu jsem umyl všechna tři okna.

Pondělí, 30. října 2023, 10:50Odpovědět

Zůstanou buď oni nebo my, přijdu s armádou, tvrdí hledaný Čermák na provokativním videu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.