Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Desetník jako příspěvek na tepláky či cestu do Ruska, transparetní účet dezinfo scény se plní drsnými vzkazy pro uprchlého Čermáka

Pavel Zítko, známá postava dezinformační scény, vybírá prostřednictvím transparentního účtu peníze nejen na chod spolku Srdcem pro Vlast. Stokorunové až tisícovkové příspěvky tam posílají lidé se vzkazy jako je třeba „Pro Tomáše, díky a objímám“. V posledních dnech je ale válcují příspěvky z druhého spektra. Haléře s komentáři, které ho vyzývají k tomu, ať se z Ruska raději nevrací, posílají desítky lidí. Informace o tom, že by se mohl nacházet právě v této zemi, přineslo policejní vyšetřování.

„Příspěvek na benzín. Jeho cena přeci jen stoupá,“ píše pan Ivan a posílá 0,01 koruny. Stejný „obnos“ poslal i Jan. „Půjdeš bručet, hajzle. Tohle ber jako příspěvek na tepláky,“ připsal. „Jste odpad společnosti,“ píše další a posílá desetník. Někteří svými příspěvky stránku účtu doslova vytapetovali. Takový Mike je tam hned devatenáctkrát a jeho vzkaz se opakuje „Vaše IQ je stejné, jako hodnota daru,“ dle něj 0,1.

Na opačné straně jsou dary od podporovatelů. Stovku poslala třeba paní Miluše s komentářem „Pro Tomáše“. Sedm stovek přidala jistá Naděžda a Monika poslala spolku rovnou tisícovku s popiskem „Pro Tomáše Čermáka. Díky, kluci a objímám.“ Na veřejně dostupném výpisu z účtu je ale vidět, že z něj Zítko, který ho má pod palcem, pravidelně platí na pumpách nebo vybírá hotovost.

Policie u Čermáka našla plán útěku do Ruska

„Jsou poznatky, že Čermák může být v zahraničí. Policie u něj doma udělala domovní prohlídku, při níž našli nějaký itinerář vlakového spojení z Čech do Podněstří (součást Moldavska). Ale samozřejmě je to jeden z poznatků. V každém případě nebyl rychle zadržený u nás v Čechách. A toto je nový poznatek,“ uvedl pro Plzeňskou Drbnu předseda senátu Krajského soudu v Plzni Tomáš Bouček

Vzhledem k nalezenému itineráři s cestou do Podněstří existuje možnost, že se Čermák bude snažit dostat se na území Ruska. Pravděpodobně se domnívá, že by mohl získat politický azyl za to, jak hájí v Česku zájmy Ruska.

„Přitížit Čermákovi může už jen to, že nenastoupil do výkonu trestu. Ve chvíli, kdy nenastoupí dobrovolně do vězení, tak si zadělává na trestní stíhání pro maření výkonu úředního rozhodnutí. A velmi si také ztíží do budoucna podmíněné propuštění. Včasný nástup výkonu trestu je totiž jedna z podmínek, která se zkoumá při podmíněném propuštění. Za maření je sazba do dvou let,“ vysvětlil soudce Bouček.

Na svých sociálních sítích má Zítko stále umístěné video, které dle jeho slov natočil krátce před půlnocí 27. srpna. Policie po Čermákovi vyhlásila pátrání 29. srpna. Na videu je vidět opilý Čermák s plechovkou piva v ruce a mluví o speciální operaci, která ho čeká.

Čermákovo tažení českými soudy

Vrchní soud Čermákovi z Holýšova na jižním Plzeňsku v polovině července pravomocně potvrdil trest 5,5 roku vězení. Čermák si má odsedět trest za podporu a propagaci terorismu, jelikož burcoval lidi, aby i za použití násilí vůči politikům zabránili přijetí novely pandemického zákona. Do vězení měl nastoupit do 23. srpna. Vysoký trest si Čermák vyslechl už na konci března u Krajského soudu v Plzni. Tehdy se bránil tím, že šlo jen o nadsázku a nic nemyslel vážně. Chtěl se prý jen zviditelnit.

Podle obžaloby umístil nezaměstnaný a zadlužený Čermák loni v únoru na sociální sítě video, kde apeloval na své diváky, aby použili všechny dostupné prostředky a třeba i za pomoci násilí zabránili přijetí novely pandemického zákona. Útoky měly být namířené proti poslancům a senátorům. Dále naléhal také na to, aby Česká republika vystoupila z EU a NATO.

„Musíme se všichni spojit a udělat pořádný uragán. Musíme těm dobytkům zarazit tipec. Vyneseme je za rypáky a naházíme je do řeky. Zbavíme se jich jednou provždy. Nějaká mírová cesta neudělá nic,“ tak zní část z videa, která je ještě publikovatelná. Čermák se u soudu hájil tím, že chtěl upoutat pozornost. „Byla to nadsázka. Když mluvíte slušně, tak to lidi nezajímá,“ vysvětloval Čermák důvody svého počínání. Dále dodal, že po umístění do vazby měl hodně času přemýšlet a uvědomit si, co mohla jeho slova způsobit. Znovu už nic podobného prý neudělá.

„Ani jeden z členů senátu žádnou nadsázku v tom videu nenašel. Video bylo velmi opravdové, projev obžalovaného velmi rozhořčený, velmi zlý, vulgární. Dosáhlo intenzity a společenské škodlivosti takové, že se jedná o trestný čin, veřejně podněcoval ke spáchání teroristického činu," odůvodnil tehdy Bouček rozsudek.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky Tomáš Čermák, dezinformátor, vyhýbá se nástupu do vězení, šíření dezinformací, transparetní účet, Pavel Zítko, Srdcem pro Vlast

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alex Jechoutová

a co řeporyjský dobytek----stále beztrestný a co primář Straka za nabádání k vraždě kyanidem pana Okamury aha taky beztrestný-je mě ze soudní justice a hlavně z Rakušana na blití a ještě doplním-včera zveřejnila p.Peterková účet a zaplatilo se z něho 25 tisíc advokátovi pro Čermáka a že Zítko bere z účtu na benzín,ony ty cesty po soudech ,třeba do Brna něco stojí a to i kolky a vy co flušete po Zítkovi tak mu pošlete návod na teleportaci a nebude muset cestovat vozem nebo vlakem

Středa, 20. září 2023, 18:13Odpovědět

Libor Burian

Bendapráva si mafie vytvořila po rozvratu v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, více píšu ve vláknech diskusí.

Pondělí, 30. října 2023, 12:03Odpovědět

Vladimir Krajcar

Cesko neni demokraticky zapadni stat ke kterym se tak hlásí. Navic na takoveto tresty doplaci nejvic stejne jen ti slusni. Pobyt v base stoji doslova vic nez hotel. Plzenskymsoudum bych taky neveril. Plzen nenam rad, spousta zla a korupcnich sraček se deje prave tam. To uz neni nahoda.proste sou tam lidi zli az moc viz jeho projev .

Středa, 20. září 2023, 16:27Odpovědět

Libor Burian

Falešní bendostudenti falešných práv a danuškol prodavačů titulů, překupníků, k tomu Brno s ústavním soudem soudriha rycheckých který si došel pro metál když ho nedostal tady tak za sousední kmotrou která teď odmítla jmenovat ministrem kandidáta Huliaka protože vyhlásil že provede audit jejich místních ,fialových'(ne)Ziskovek. Dokud se Lidé nespojí a neřeknou mafii a dost ! Jsem zvědav nyní na Lidí v Izraeli.

Pondělí, 30. října 2023, 12:01Odpovědět

Libor Burian

Je nutné aby se proti mafii spojili všichni lidé včetně původních obyvatel, Greta, ekologové, vědci, ženy, sportovci, mladí, staří rockeři vzpomenout na heslo Make Love not war a šli ke všem volbám říct mafii a dost ! K pandemii na bezpressu.news/videa/covid-summit-v-evropskem-parlamentu-proslov-dr-david-martin/ Dále k eu Minúta pravdy Milana Uhríka, na drbně generál Hynek Blaško Trampoty EU, a První výročí vzniku války na Ukrajině, gen Petr Pelz na Inovace Republiky o návratu do minulého století, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch čtitulky s ukázkou začerněných smluv Ursuly, hodnocení Anděly Sara Wagenknecht, Prof John J Mearsheimer university Chicago naYT Matěj Gottwald čtitulky, exposlanec Jan Keller, exministr Vlastimil Tlustý, exposlanec F.R.Čech, Roman Šmucler na XTV, na U rádiu Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, omezování svobody slova (3.2.), na yt FTV Prima Zlato národu ukradeno (zaTošovského), na svobodny-svet.cz Má práce v Kauflandu bylo okrádat dodavatele (samozřejmě naše místní). K cizím vlajkám viz Holešovská výzva.

Středa, 20. září 2023, 04:01Odpovědět

Marek Sedlák

Politický azyl? A ještě v Rusku? Kámo, to je dobrý vtip. Za trestný čin nedostaneš politický azyl. I když v Rusku možná ano.

Úterý, 19. září 2023, 19:56Odpovědět

Pavel Fischer

Myslím si, že mu ho dají a pošlou ho na frontu.

Pondělí, 30. října 2023, 10:59Odpovědět

Pavel Caba

v tomto bych vám oponoval mnoho vrahů teroristů podvodníků zlodějů válečných zločinců .... dostalo azyl v naší vyspělé demokratické společnosti kam se prý počítá i ČR ale holt to byly zločinci co bojovali válčili nebo kradli za tu a pro tu správnou stranu a někteří to dotáhli až na nobelovku za mír

Čtvrtek, 21. září 2023, 12:30Odpovědět

René Skalský

V podstatě naprosto stejnou větu pronášel v 90. letech opakovaně politik Sládek. Také chtěl neustál "házet do Vltavy". Tenkrát nikoho nenapadlo, že by stejná věta pronesená o cca 25 let později mohla znamenat 5 a půl roku kriminálu! Je vidět co za "demokraty" se dostalo k moci. Připomínám, že nedávno dostal PODMÍNKU pedofil, který zneužil 5 dětí... Obraz české justice. Nejsem sice stoupenec názorů dotyčného, ale držím mu palce k získání politického azylu kdekoliv....

Úterý, 19. září 2023, 18:04Odpovědět

Libor Burian

Zloděje a podvodníky kázal koupat ve Vltavě už Karel4, také ho mafiáni nenávidí jako Jana Husa, Komenského a vůbec všechny nás kteří si dovolujeme tady žít. Po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám se svými začerněnými smlouvami jako Ursula nebo soudruh dvořák čt, pávků, rycheckých, střížů, falešných studentů falešných práv a škol prodavačů titulů, překupníků, pašeráků, tunelářů, odkláněčů, lichvářů, vymahačů, exekutorů, pasáků, vexláků, lhářů, podvodníků, žvanilů. Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, Dál se háže kamením, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Orwell1984, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek z Kolínska jako Rakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, Kmotr, Sicilský klan, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vicepresident, My Lai, Četa, Forest Gump o Vietnamu...

Pondělí, 30. října 2023, 11:36Odpovědět

Desetník jako příspěvek na tepláky či cestu do Ruska, transparetní účet dezinfo scény se plní drsnými vzkazy pro uprchlého Čermáka  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.