Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bývalý velitel městských strážníků Petr Vlk zemřel, policie o tom informuje na sociálních sítích

U Policie ČR sloužil od roku 1982, z toho dvacet let jako řadový policista. Začátkem roku 2021 stanul v čele Městské policie Plzeň, na tuto funkci loni v listopadu rezignoval. Dnes městská policie informovala na sociálních sítích, že její bývalý velitel Petr Vlk zemřel.

„S těžkým srdcem informujeme o úmrtí bývalého velitele Městské policie Plzeň Ing. Bc. Petra Vlka. Čest jeho památce a jeho blízkým mnoho sil k zvládnutí této ztráty,“ informuje Městská policie Plzeň na svých facebookových stránkách.

Petr Vlk během své kariéry také od roku 2003 řídil obvodní oddělní Skvrňany a v roce 2018 byl povýšený do funkce vrchního komisaře správy Plzeňského kraje. V koncepci, kterou při nástupu do funkce velitele městských strážníků předložil při výběrové řízení vedení města Plzně, se zaměřil zejména na návrat k původní myšlence městské policie. „Není to pouze represivní složka. Dostaňme strážníky do ulic tak, jak to bylo myšleno, když se městská policie zakládala," uvedl tehdy. Podle něj strážníci měli více komunikovat ve svých okrscích s lidmi, měli své okrsky velmi dobře znát a vědět, na co se v nich mají zaměřit.

Mezi jeho počin patřilo také zavedení jednočlenných hlídek. To ale vyvolalo mezi strážníky velké protesty. Proti koncepci velitele Vlka vznikla petice, kterou podepsalo více než 170 ze zhruba 250 strážníků. Argumentovali rizikem, které samotnému strážníkovi hrozí, například když se dostane do konfliktu se skupinkou agresivnějších opilců nebo lidí bez domova.

Spokojeno nebylo ani tehdy nové vedení města a s úspěchem se nesetkaly ani Vlkovy návrhy na to, jak zlepšit fungování městské policie, jejíž řady za předchozí rok opustilo velké množství zaměstnanců.

Na funkci velitele městské policie v Plzni rezignoval Petr Vlk vloni v listopadu a k poslednímu prosinci 2022 skončil.

Autoři | Foto Městská Policie Plzeň

Štítky Plzeň, Městská policie, Petr Vlk, úmrtí, strážníci, velitel, hlídky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý velitel městských strážníků Petr Vlk zemřel, policie o tom informuje na sociálních sítích  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.