Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Výuka na základní škole, kterou během rekonstrukce vytopila bouřka, začne řádně 4. září

Silné deště se minulý týden doslova prohnaly objektem základní školy v Kralovické ulici v Plzni, kde probíhá rekonstrukce tělocvičny a pavilonu stravování za 2,4 milionu korun. Voda zasáhla větší část objektu. Město i vedení školy ujišťuje, že výuka začne na 4. ZŠ řádně v pondělí 4. září. O případné výuce v náhradních prostorách bude škola včas informovat.

„Prozatím počítáme se zahájením školního roku řádně 4. září. O případném umístění tříd 1. stupně do náhradních prostorů budeme na webu školy informovat v pondělí 28. srpna,“ sdělila na dotaz Plzeňské Drbny ředitelka školy Jirka Mejcharová.

Silné bouřky zasáhly Plzeň minulý týden a jen u budovy základní školy zasahovalo 75 hasičů ze 13 jednotek s více než 20 kusy techniky. „Na střeše pracovala čerpadla, zatímco uvnitř budovy byly nasazeny vysavače na vodu. Poslední hasiči z místa odjížděli až po půl jedné ráno,“ uvedl k zásahu mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Proč do budovy zateklo je zřejmé. Zhotovitel rekonstrukce dostatečně neochránil staveniště před deštěm. Firma momentálně intenzivně pracuje na opravě všech výukových prostor pod dozorem investičního útvaru města Plzně. Všechny opravy poničených prostor bude hradit zhotovitel stavby.

„Děláme maximum proto, aby zhotovitel napravil situaci a děti mohly zahájit školní rok v prostorách, kde jsou zvyklé. V tuto chvíli mohu potvrdit, že díky usilovné práci Odboru investic Magistrátu města Plzně se takovému cíli blížíme,“ ujišťuje první náměstek primátora Pavel Bosák (Piráti).

V případě, že by opravy nebyly dokončené včas, zajistí město náhradní výukové prostory v Krašovské ulici, která je v docházkové vzdálenosti od školy. „I při této variantě bude stravování a družina zajištěna přímo v budově 4. ZŠ. Mezi vedením 4. ZŠ, investičním útvarem města a odborem školství probíhá každodenní intenzivní koordinace všech oprav, aby zajištění výuky v novém školním roce bylo pro žáky i rodiče s co nejmenšími změnami,“ dodala mluvčí magistrátu Hana Josefová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky bouřka, silná bouřka, následky bouřek, vytopená škola, 4.ZŠ, nástup do školy, náhradní prostory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výuka na základní škole, kterou během rekonstrukce vytopila bouřka, začne řádně 4. září  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.