Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Oheň zcela zdevastoval balíkovač slámy, škody jdou do milionů

Plameny zachvátily balíkovač slámy na poli mezi Čermnou a Poděvousy na Domažlicku. Nikdo nepřišel k úrazu, škody jsou nicméně obrovské. Oheň zcela zdevastoval zemědělský stroj, s jehož hašením pomáhali hasičům i místní zemědělci. Kromě stroje lehlo popelem i několik balíků slámy. Podle vyšetřovatele plameny způsobily poškození za zhruba dva miliony korun.

„Mezi Čermnou a Poděvousy jsme zasahovali u požáru balíkovače na poli. Oheň se přenesl částečně i na strniště. Přítomní zemědělci oblast oborali, aby nedocházelo k dalšímu šíření požáru. Předběžná škoda byla odhadnuta na dva miliony korun. Příčinou byla přítomnost cizorodého tělesa v technologii stroje,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Událostí se zabývala také policie. „Na místo se dostavil vyšetřovatel, který vyloučil cizí zavinění. Věc si na místě převzali hasiči,“ doplnila policejní mluvčí Barbora Šmaterová s tím, že spolu se strojem shořely ještě čtyři balíky slámy.

Celé Česku rozpaluje velmi horké počasí. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před vysokými teplotami je v platnosti až do sobotního večera. Teploty by se podle meteorologů měly pohybovat nad 30 stupňů Celsia. Lidé by se proto měli vyvarovat pohybu na přímém slunci. Zároveň by si měli dát pozor na jídlo, ve vedrech by neměli jíst mastná a těžká jídla. Samozřejmostí je dodržování pitného režimu a ideálně pít obyčejnou vodu či neslazené čaje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky požár na poli, polní požár, požár zemědělského stroje, Domažlicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oheň zcela zdevastoval balíkovač slámy, škody jdou do milionů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.