Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opilý muž se špinavýma nohama nehybně ležel na ulici, další násoska nadýchal pět promile

Co dočinění s opilými osobami měli opět plzeňští městští strážníci. U jedné z čerpacích stanic budili silně opilého násosku, který nebyl schopný dát dohromady ani souvislou větu. Brzy se ukázalo, proč tomu tak bylo. Nadýchal totiž bezmála pět promile. Další případ už tolik úsměvný není. Muž ležel na ulici obličejem k zemi a kolem sebe měl rozházené věci i lahve vodky. Policisté už na první pohled viděli, že mu už předtím dělala chůze potíže. Byl celý špinavý, potlučený a nedokázal se skoro hýbat.

S alkoholem to více než přehnal pětatřicetiletý muž, jehož bezvládné tělo leželo u jedné z plzeňských benzinek. „Po několika pokusech opilce probudit se hlídka utvrdila v podezření, že levá mozková hemisféra, která umí ze žvatlání udělat řeč, evidentně díky množství vypitého alkoholu zaspala službu. Nakonec se povedlo muže trošku rozmluvit a rozpohybovat. Hlídka u něj provedla dechovou zkoušku a v tomto případě čísla vydaly za tisíc slov,“ glosuje mluvčí plzeňských strážníků Tereza Schliková.

Opilec totiž nadýchal neuvěřitelných 4,79 promile. Strážníci poté muže převezli na záchytku. Méně úsměvný je případ jednačtyřicetiletého milovníka alkoholu, který ležel na chodníku. Obličej měl směrem k zemi a vůbec se nehýbal.

„Hlídce svědkyně uvedla, že dotyčného viděla ošklivě padat na záda, přičemž měl kolem sebe rozházet všechny své osobní věci, a to včetně dvou lahví vodky, kdy jedna byla úplně prázdná. Strážníci muže zkontrolovali a snažili se s ním mluvit, což šlo díky jeho stavu jen velmi těžce a komunikoval pouze drobnými pohyby hlavou,“ popisuje Schliková.

Hlídka proto pojala podezření, že u muže mohlo při pádu dojít k poranění páteře, a proto s ním zacházela jen velmi opatrně. „Strážníci se o nešťastníka postarali a zajišťovali mu alespoň částečný komfort do příjezdu Zdravotnické záchranné služby, která si dotyčného převzala do své péče,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky opilý muž, přehnal to s alkoholem, nehybně ležící, opilci, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž se špinavýma nohama nehybně ležel na ulici, další násoska nadýchal pět promile  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.