Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Bouřka vytopila základní školu, kde probíhá rekonstrukce. Voda se prohnala třemi patry i tělocvičnou

Celé západní Čechy zasáhly ve úterý večer vydatné bouřky a napáchaly mnoho škod. Nejvíce na objektu základní školy v Kralovické ulici v Plzni, kde aktuálně probíhá rekonstrukce tělocvičny a pavilonu stravování za 2,4 milionu korun. Zhotovitel stavby však budovu dostatečně neochránil před deštěm. Voda se tak prohnala doslova celým objektem.

Hasiči se během úterního večera a noci vůbec nezastavili. Zasahovali hlavně u popadaných stromů, zaplavených ulic i vytopených objektů. „V Révové ulici v Plzni spadlo na zaparkovaná vozidla několik střešních tašek. Několikrát jsme čerpali vodu ze sklepů a přízemních prostor, povětšinou v Bolevci,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

K největším škodám došlo na objektu 4. základní školy, kde probíhá náročná a několikamilionová rekonstrukce. „Voda se do budovy dostala přes střechu, na níž probíhala rekonstrukce. Vzhledem k množství vody došlo k vytopení velké části objektu školy přes tři poschodí a zatopena byla i tělocvična,“ popisuje Poncar.

Nasazení hasičů bylo obrovské. Na místě pracovalo celkem 75 hasičů ze 13 jednotek s více než 20 kusy techniky. „Na střeše pracovala čerpadla, zatímco uvnitř budovy byly nasazeny vysavače na vodu. Poslední hasiči z místa odjížděli až po půl jedné ráno,“ doplnil Poncar. Jaké škody liják napáchal vyhodnotí město během středy. Stejně tak se bude zabývat případným odškodněním ze strany zhotovitele stavby, který objekt dostatečně nezakryl.

Silné bouřky zasáhly západní Čechy, ulice se ocitly pod vodou. Voda někde vytrhala i dlažební kostky

Avizované bouřky plnou silou udeřily v podvečerních hodinách. Přívalové deště místy doprovázely i větší kroupy. Plzeňští i Karlovarští hasiči mají na svém kontě už desítky výjezdů. Nejvíce zasahují u popadaných stromů. V Plzni zasypaly střešní...

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky silné bouřky, následky bouřek, vytopená škola, rekonstrukce školy, zatopené prostory, čerpání vody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřka vytopila základní školu, kde probíhá rekonstrukce. Voda se prohnala třemi patry i tělocvičnou  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.