Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Labutí mláďata uvízla pod přepadem rybníka a nemohla zpět k rodičům, situaci zachránili strážníci

Příběh se šťastným koncem napsali plzeňští strážníci z odchytové skupiny, kteří vyjížděli k Šídlovskému rybníku v Plzni, kde hnízdí pár labutí a vychovává čtyři mláďata. Právě tito mladí ptáci tam však uvízli pod přepadem a nemohli se dostat zpět na vodu a k rodičům.

„Jsem u Šídlovského rybníka u přepadu a jsou tu spadlá labutí mláďata,“ uvedl volající na linku 156 a spustil tím záchrannou akci. Na místo se rychle dostavili strážníci a opravdu spatřili čtyři mladé labutě. „K bezradným ptákům se opatrně přiblížili, odchytili je a vypustili zpátky do bezpečí na hladinu rybníka. Tam se mláďata opět šťastně shledala s dospělým labutím párem,“ uvedla mluvčí Městské police Plzeň Jana Pužmanová.

Strážníci z odchytové skupiny toho během své služby zažijí opravdu mnoho. Někdy odchytávají zaběhlého koně, jindy po nocích nahání bobra po Americké třídě. Často v jejich rukou končí želvy, hadi nebo andulky. Nedávno vyjížděli s teleskopickou tyčí a sítí i do ulice Bedřicha Smetany. O co tam šlo? Přímo prostředkem ulice si vykračovala pyšná slípka. Rychle ale zaběhla do nedalekého dvora.

„Hlídce se v domě podařilo zastihnout muže, kterému ´výletnice´ při transportu slepic do auta utekla. K majiteli se slepici moc zpátky nechtělo, zřejmě měla tušení, co jí čeká, proto se schovala pod dřevěnou terasu. Jenže odchytáře jen tak nepřelstila. Zpod terasy ji vyhnali dlouhou teleskopickou tyčí a vzápětí ji hbitě ulovili do připravené síťky. Po úspěšném odchytu byla předána majiteli,“ dodala mluvčí.

Čtete také:

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky odchyt zvířat, záchrana labutí, labutí mláďata, městská policie, odchytová služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Labutí mláďata uvízla pod přepadem rybníka a nemohla zpět k rodičům, situaci zachránili strážníci  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.