Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VIDEO: Bezdomovec si ustlal v sušičce na prádlo. Z dřímoty jej probudili strážníci zaťukáním na skleněná dvířka

Vskutku kuriózní místo k přespání si vybral devětadvacetiletý muž. Se svým batůžkem vyrazil k průmyslovým pračkám a sušičkám v centru Plzně a do jedné z nich se pomalu nasoukal. Poté za sebou zavřel skleněná dvířka a usnul. Ze snů ho ale brzy vytrhli strážníci, kteří mu doporučili, ať si jde raději složit hlavu na polštář v městské charitě.

Veřejnou prádelnu před bývalým Priorem využil poněkud alternativním způsobem mladý bezdomovec. Strážníci původně obdrželi hlášení, že zalezl do pračky. Nakonec se ukázalo, že je složený v sušičce. Hlídka, jak se sluší a patří, zaťukala na skleněná dvířka. Během chvilky na ně z útrob velkokapacitního vykoukl rozespalý devětadvacetiletý muž.

Jeden z policistů se muži snažil vysvětlit, že si nevybral zrovna vhodné místo, jelikož tam často chodí lidi. „Aby vás ještě někdo omylem nevypral," nadhodil strážník, na což muž rychle zareagoval, že v sušičce by se pak aspoň cítil jako v příjemné sauně. 

„Stále se ještě mačkal ve stísněném prostoru nerezového bubnu, když strážníkům začal vysvětlovat, že neměl v noci kde přespat. Na vyzvání poté neochotně vylezl ven a hlídka mu doporučila, aby se odebral využít služeb městské charity, pokud hledá měkký polštář. K žádné škodě na místě nedošlo a ospalec měl štěstí, že neskončil jako kašmírový svetr po střetu se sušičkou,“ doplnila s humorem Tereza Schliková z tiskového odboru městské policie.

V popelnici je lidské tělo!

Není to tak dávno, co jsme informovali o muži, který si zalezl do žlutého kontejneru na rohu ulic Anglické nábřeží a Šafaříkovy sady. Tímto manévrem pořádně vyděsil místní lidi, kteří šli vynést odpadky. Přivolaná hlídka na první pohled nic nespatřila až po pečlivějším zkoumání si všimla, že ze smetí čouhají tenistky.

„Poté co strážníci na kontejner zabušili, začaly se plastové odpady vlnit a na jejich povrchu se po chvíli objevil strážníkům dobře známý obličej. Devětatřicetiletého muže strážníci vyzvali, aby okamžitě kontejner opustil,“ uvedla tehdy mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Muž může mluvit o obrovském štěstí, že neskončil v popelářském voze. Připomeňme si například případ z roku 2009, kdy v Tachově tragicky zemřel pětadvacetiletý bezdomovec. Když popeláři přišli na to, že ho do auta vyklopili spolu s papírovým odpadem, bylo již pozdě. „Došlo k rozdrcení těla muže hydraulikou nakladače," potvrdila tenkrát policie. Po vysypání kontejneru začne totiž jeho obsah drtit speciální lis uvnitř popelářského vozu.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky ustlal si v sušičce, spal v pračce, bezdomovec, charita, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Bezdomovec si ustlal v sušičce na prádlo. Z dřímoty jej probudili strážníci zaťukáním na skleněná dvířka  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.