Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

ANKETA: Zapršelo a je teplo. Chystáte se už do lesa na houby, které pomalu začínají růst?

Vydatné deště a teplé počasí z posledních dní by už konečně mohlo pořádně nastartovat také letošní houbařskou sezónu v Plzeňském kraji. Během nedávné vlny veder a sucha byly naše lesy úplně vymetené a nedalo se zakopnout ani o prašivku. Teď už se začínají houby pomalu objevovat. Houby zatím dokáže přinést z lesa zřejmě jen nejslavnější česká houbařská youtuberka Lucie Drozdová, známá pod jménem Šumavská houbička. A vy zatím můžete hlasovat v naší houbařské anketě.

Šumavská houbička v lese na Šumavě nasbírala i v období největšího vedra a sucha plný košík hub, kde byly holubinky namodralé i mandlové, lišky obecné, klouzci, ale i houba s úžasným jménem krásnopórka žemlička a také muchomůrka růžovka. Aktuálně podle slov youtuberky jsou nejhojnější houbou v lesích lišky a také ryzec syrovinka. „Je to asi jedna z mála houbiček, která zvládá sucho. Tak se vydejte nejlépe pod borovice, rostou ale i ve smrkových a listnatých lesích,“ radí Šumavská houbička Lucie Drozdová.

Možná už se teď o víkendu v lesích objeví i hřibovité houby. A co vy? Chystáte se už do lesa na houby? Podniknete houbařskou výpravu? Stačí vám nasbírat si lišky na první letošní smaženici? Nebo ještě budete čekat na vhodnější počasí, až to poroste více? Šéfredaktor Plzeňské Drbny už podnikl několik houbařských pokusů. Ale zatím naprosto bez úspěchu. O víkendu ale určitě vyrazí na obhlídku oblibených míst. 

Zapršelo a je teplo. Chystáte se už do lesa na houby, které pomalu začínají růst?

Celkem hlasovalo782 čtenářů

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky houby, sběr hub, houbařská sezóna, Šumavská houbička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Zapršelo a je teplo. Chystáte se už do lesa na houby, které pomalu začínají růst?  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.