Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Důvěřivá žena naletěla na seznamce „stavbyvedoucímu z Ameriky“ a poslala mu dva miliony korun

O více než dva miliony korun přišla důvěřivá žena z Klatovska, která si na internetové seznamce dopisovala s neznámým mužem. Její vyvolený se jí představil jako Američan pracující v Evropě na pozici stavbyvedoucího. Žena radil s investováním a vylákal z ní jeden a půl milionu korun. Další stovky tisíc z ní dostal pod záminkou, že mu někdo ukradl stavební stroje a on musí pořídit nové, jinak se za ní do Česka nepodívá. Případ vyšetřují kriminalisté.

„Poškozená žena se přes jednu z internetových seznamek seznámila s dosud neznámým mužem, údajně Američanem pracujícím v Evropě jako vedoucí na stavbě. Nějakou dobu si spolu dopisovali. Muž jí následně nabídl možnost výhodného investování prostřednictvím internetu. Poškozená mu poté ze svého účtu zaslala částku přes jeden a půl milionu korun,“ popisuje postup podvodníka policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Podvodníkovi to ovšem nestačilo a ženě sdělil, že mu někdo ukradl stavební stroje a aby za ní mohl přijet do Česka, musí stavbu dokončit. Co mu chybělo? Peníze. Naivní žena mu poslala dalších 400 tisíc korun. Muž jejích snů se už neozval, a tak šla na policii. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod a případem se nadále zabývají,“ uzavřela Šmaterová.

Falešní lékaři, herci i piloti

Tato žena ale není jedinou. O podobných případech informuje pravidelně. Do pasti podvodníka se nedávno chytila například dvaasedmdesátiletá žena. Falešnému chirurgovi na misi v Jemenu postupně neposílala přes 600 tisíc korun. Peníze měl lékař údajně použít na zaplacení propustky z vojenské základny a na měsíční dovolenou v České republice. K ničemu takovému nikdy nedošlo. Podvodníci se ale nevydávají jen za lékaře v nesnázích. O desítky tisíc korun obral ženu i pachatel, který se se představil jako slavný jihokorejský herec.

Ne vždy jsou oběťmi starší ženy. Obalamutit se nechala i dvacetiletá dívka ze Stříbra, která věřila, že si píše s mladým pilotem. Po zhruba měsíci dopisování si dvojice domluvila schůzku v Praze. Mělo to však drobný háček, její milovaný neměl peníze na palivo. Dívka mu poslala 70 000 korun a doufala, že se spolu konečně potkají. Muže nikdy neviděla a ani své peníze.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky internetový podvod, podvod na internetu, seznamka, falešný stavbyvedoucí, naivní žena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důvěřivá žena naletěla na seznamce „stavbyvedoucímu z Ameriky“ a poslala mu dva miliony korun  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.