Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Důvěřivá žena uvěřila, že jí navštíví populární jihokorejský herec, podvodníkům poslala desítky tisíc

Vojáci na misi, lékaři, opuštění muži na ropných plošinách a teď i slavní herci z Jižní Koreje. Triky a historky podvodníků jsou různé, cíl mají ovšem stejný. Z důvěřivých žen vylákat přes internet nemalý finanční obnos. Naposledy takto naletěla žena z Plzně, která uvěřila, že za ni přiletí populární herec z daleké východní Asie. Na zahraniční účet zaslala přes 35 tisíc korun, hvězdné návštěvy se ale nedočkala.

Celý příběh začíná u emailu, který obdržela Plzeňanka od údajné zahraniční společnosti, jenž zastupuje známé jihokorejské herce. Ženě měli nabídnout osobní setkání s jedním z umělců. „Žena se setkáním souhlasila a po písemné domluvě následně odeslala požadované kontaktní údaje na svou osobu a finanční částku přes 35 tisíc korun na zahraniční účet jako úhradu za návštěvu herce v České republice. Ženě na její žádost zahraniční společnost vystavila smlouvu v cizím jazyce o zprostředkování,“ popisuje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Dotyčnou navíc ujišťoval i fakt, že obdržela informace o přijetí platby i datum příletu očekávaného herce. Jenže pak nabraly věci na obrátkách. „Následně po ní požadovali další finanční částku ve výši 15 tisíc USD, a to pro údajné zajištění bezpečnosti herce. Poškozená již na nic nečekala, další požadované peníze podvodníkům nezaslala a obratem informovala Policii ČR,“ doplnila mluvčí.

I díky brzkému prozření nepřišla žena o všechny finanční úspory. Bohužel tomu tak není vždy a oběti si mnohdy neváhají vzít statisícové úvěry. O tom ostatně ví své žena, která si dopisovala s mužem, jenž tvrdil, že pracuje na ropné plošině. Místo šťastného konce se žena po několika měsících octila o milion chudší a v dluzích.

Podvodník ženě namluvil, že pracuje na ropné plošině v Texasu, poslala mu přes milion korun

Zamilovaná žena si myslela, že našla na internetové seznamce životní lásku. Po několika měsících byla o milion chudší a v dluzích. Sedmačtyřicetiletá paní z Plzně je tak další z desítek naivních obětí, které skočily na lep podvodníkům. Pro...

Policie proto neustále varuje, aby lidé při internetové komunikaci byli vždy obezřetní a rozhodně nikomu neposílali finanční obnos nebo osobní údaje. Existuje mnoho typů online podvodů, případně podvodných emailů. Všechny mají jedno společné, snaží se vás přimět k prozrazení vašich osobních informací nebo vás nutí zaplatit peníze za výrobky nebo služby, kterých se ale ve skutečnosti nikdy nedočkáte. Sázejí na důvěřivost a v některých případech jim to bohužel vychází,“ varuje mluvčí.

V souvislosti s množícími se útoky přišla Policie ČR s Kyberkampaní, kde si každý může vyzkoušet, zda dokáže odhalit praktiky podvodníků. Test si můžete vyzkoušet ZDE.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky policie, krimi, podvod, email, internet, herec, Asie, Jižní Korea, Plzeň, Policie České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důvěřivá žena uvěřila, že jí navštíví populární jihokorejský herec, podvodníkům poslala desítky tisíc  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.