Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Během dvou dnů došlo už k druhé letecké nehodě, pilot ultralightu utrpěl těžká zranění

Všechny záchranné složky vyjížděly dnes na letiště v Rokycanech, kde došlo k nehodě malého letadla. Hasiči na místě poskytli zraněnému seniorovi předlékařskou pomoc. Muže poté transportoval do nemocnice vrtulník. Za poslední dva dny se jedná o druhou leteckou nehodu v Plzeňském kraji. V neděli večer se na letišti u Klatov srazila při přistávání dvě letadla. Čtyři osoby skončily v nemocnici. Mezi nimi byly i dvě děti.

„Na rokycanském letišti došlo k nehodě ultralightu. Jedna zraněná osoba skončila v péči záchranářů. Hasiči na místě poskytli předlékařskou pomoc. O události byl informován Úřad pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod,“ informoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

„Záchranáři si do péče převzali muže narozeného v roce 1946, který utrpěl středně těžká zranění. Při vědomí byl letecky transportován na akutní příjem Fakultní nemocnice Plzeň na Lochotíně,“ uvedla mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Dvě letadla se srazila na letišti u Klatov, záchranáři ošetřili čtyři lidi včetně dvou dětí

Ke kuriózní nehodě došlo v neděli večer na letišti Chaloupky nedaleko Klatov. Během přistávacího manévru se tam střetla dvě letadla. Na místo okamžitě zamířily všechny záchranné složky. Hrozivě vypadající událost si naštěstí nevyžádala žádná...

Tento případ není v poslední době jediným. V neděli večer došlo na letišti u Klatov ke střetu dvou malých letadel. Podle prvotních informací se jednalo o nezvládnutý přistávací manévr. „Jednu ze čtyř osob jsme vyprošťovali. Hasiči zajistili místo nehody a provedli přečerpání pohonných hmot z obou letadel,“ popsal Poncar.

„Na místě jsme ošetřili celkem čtyři osoby. Hrozivě vypadající nehoda se naštěstí obešla bez vážných zranění, ale vzhledem k mechanismu události, byly dvě osoby letecky transportovány do nemocnice. Jednalo se o muže narozeného v roce 1973 a dítě. Druhý muž a dítě byli do nemocnice převezeni pozemní cestou. Všichni na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín,“ upřesnila Svobodová.

Podle informací České tiskové kanceláře se srazila letadla registrovaná v zahraničí, nejméně jedno z nich byla malá cessna s registrací v Německu.

Pilot kluzáku, který se zřítil na projíždějící vůz a zahynul, nezvládl dle vyšetřovatelů manévr v malé výšce

U leteckých nehod stačí souhra nešťastných okolností a může dojít k tragédii. Jedna taková se stala loni v srpnu mezi Rokycany a Osekem. Šestačtyřicetiletý pilot bezmotorového letounu se tam zřítil na projíždějící vůz. On sám při nehodě zahynul,...

 

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky letecká nehoda, nehoda ultralightu, nehoda malého letadla, letiště Rokycany, letiště Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během dvou dnů došlo už k druhé letecké nehodě, pilot ultralightu utrpěl těžká zranění  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.