Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Za balíček dostal podvodník pětadvacet tisíc, další případ internetového šmejda řeší policie

Důvěřivá žena zaplatila přepravní společnosti pětadvacet tisíc korun, aby jí doručila balíček. Nemá ani zásilku, ani peníze. Podvodníkovi to ale nestačilo a chtěl ještě víc, dokonce se neštítil vyhrožovat ublížením rodině.

Případem dalšího internetového podvodu, kterých stále přibývá, se zabývají klatovští policisté. „Jednapadesátiletá žena se na sociální síti seznámila s mužem, se kterým si následně několik měsíců intenzivně dopisovala. Muž jí po nějaké době řekl, že ji miluje, a že na její adresu pošle balíček, jehož obsah ženě nechtěl prozradit,“ uvedla policejní mluvčí Iva Vršecká.

Poškozenou následně kontaktovala přepravní společnost, která po ní požadovala zaplatit pětadvacet tisíc korun jako clo. Bez něj nemohl být balíček údajně doručen. Žena částku ve dvou platbách uhradila, balíčku se však nedočkala.

Přepravní společnost se následně ozvala znovu a požadovala zaplatit další částku, tentokrát ve výši 2.600 eur. To žena zaplatit odmítla. „Muž, se kterým byla neustále v kontaktu, jí napsal, že v balíčku je hotovost ve výši 120 tisíc euro, hodiny a zlaté šperky. Ženu chtěl přimět k zaplacení tím, že jí slíbil, že si může část hotovosti ponechat a zbytek použijí na společný život. Poškozená i přes tyto sliby odmítla částku uhradit. Následně jí však začal pachatel vyhrožovat tím, že ublíží jí nebo členům její rodiny, proto celou věc proto oznámila policii,“ popsala událost mluvčí.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu a po pachateli pátrají.

Ve virtuálním prostředí útočí podvodníci stále častěji. V polovině dubna jsme například informovali o případu naivní ženy z Plzeňska, která naletěla údajně těžce nemocné milionářce. S vidinou možného dědictví ve výši 430 tisíc euro začala podvodníkovi posílat statisícové částky. Podezření pojala až ve chvíli, kdy měla zaplatit pohřeb své movité virtuální kamarádky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ilustrační

Štítky Podvodník, internet, policie, Klatovy, peníze, šmejdi, vyšetřování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za balíček dostal podvodník pětadvacet tisíc, další případ internetového šmejda řeší policie  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.