Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Holčičky si na hřišti u školky hrály s odhozenou injekční stříkačkou, jedna z nich se o ni poranila

Nevinná hra dvou dětí se změnila ve velké drama, které rozhněvalo rodiče i vedení městského obvodu. Přes plot u 22. mateřské školy v Plzni na Borech totiž někdo hodil injekční stříkačku, o kterou se jedna z dívek píchla. Vedení centrálního obvodu celou situaci intenzivně řeší a již přijalo několik opatření.

Celá událost se odehrála na zahradě u 22. mateřské školy v Mánesově ulici Plzni. Dvě holčičky tam našly v křoví odhozenou injekční stříkačku a chvilku si s ní hrály. Jedna z nich se přitom o ni lehce poranila. Celou věc se dozvěděli rodiče právě od druhé dívenky, která se jim doma svěřila s tím, co se kamarádce stalo.   

„Rodiče kontaktovali zástupkyni ředitelky školky, která ještě ten večer do školky jela a injekční stříkačku s jehlou hledala. Našla ji, ale bez jehly, která se pravděpodobně již vypadla,“ uvedla mluvčí třetího městského obvodu Michaela Adámková.

Druhý den ráno se vedení školky obrátilo na městskou polici, aby strážníci s detektorem kovů našli ztracenou jehlu. To se však nepodařilo. Ačkoli se celá událost odehrála už ve středu, informace obdrželo vedení radnice až dnes. Pro všechny je to velmi emotivní záležitost a rozhořčení neskrývá ani místostarosta centrálního obvodu Pavel Šrámek (Piráti), který má školky ve své gesci. „Nic podobného se už nesmí nikdy opakovat! Jako otec malého dítěte, bych si to s člověkem, který hodí použitou injekční stříkačku do areálu školky, nejraději vyřídil osobně ručně. Neumím si ani představit, co nyní rodiče holčičky musí prožívat, pevně doufám, že malá bude v pořádku,“ doufá místostarosta.

Obvod také okamžitě zavedl několik opatření, mezi které patří častější kontroly v okolí mateřských školek se zaměřením na problémové osoby i pravidelná kontrola areálů školek pomocí detektoru kovů. Do 19. května se rovněž bude měnit písek na hřištích ve všech mateřských školách v centrálním obvodu.

„Připadá mi strašné, že narkomani pohybující se po našem městě, ohazují použité injekční stříkačky volně po dětských hřištích, právě proto je pravidelně kontrolujeme a čistíme, ale že někdo je schopný odhodit stříkačku i do uzavřeného areálu školky, je už zcela přes čáru a lidské chápání. Kontrola i těchto areálů je tedy od tohoto okamžiku pro nás samozřejmá,“ dodal starosta obvodu David Procházka (ANO).

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Karlovy Vary

Štítky mateřská škola, dětské hřiště, injekční stříkačka, odhozená injekční stříkačka, kontrola dětských hřišť, dívka se poranila o jehlu, zraněné dítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Holčičky si na hřišti u školky hrály s odhozenou injekční stříkačkou, jedna z nich se o ni poranila  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.