Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Vnitroblok v Sukově ulici projde proměnou, vzniknou nová parkovací místa a přibude zeleň

Obyvatelé Sukovy ulice v Plzni na Borech se dočkají výrazné úpravy zdejšího vnitrobloku. Kromě opravy komunikace tam vznikne dětské hřiště, nová parkovací místa a celkově se prostor více ozelení. Správa veřejného statku města Plzně (SVSMP) začne s pracemi v pondělí 17. dubna. Během akce dojde pouze k omezení parkování. Stavba za 9,5 milionu by měla trvat dva měsíce.

„Chceme zdejším obyvatelům vytvořit příjemnější místo pro život, a tak při opravě komunikace upravíme také zelené plochy a vybudujeme hřiště pro děti. Lepším uspořádáním zdejší plochy také vznikne 47 parkovacích míst, včetně tří vyhrazených pro vozidla osob ZTP. Parkovací pruhy umožní parkování dalších 14 osobních vozidel,“ popisuje náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

„Jde o vnitroblok ve starší zástavbě, kde se plánovanými změnami zlepší podmínky pohybu po komunikacích i chodnících těm, co zde bydlí nebo místem jen procházejí,“ doplnil Radek Zeman z úseku komunikací SVSMP, který má stavbu na starosti.

Na ploše zhruba 0,7 hektaru vyroste 12 nových stromů. Ke stávajícím borovicím, javorům, lípám a jasanům přibudou ještě tři lípy, buk, dva muchovníky a šest okrasných slivoní. Kromě toho tam vyrostou také keře šeřéku, tavolníku nebo mochny křovité. „Přeuspořádáním prostoru dojde k vytvoření nových parkovacích míst, která budou částečně ze zatravňovací dlažby. Přibydou i čtyři lavičky a dětské hřiště s novým pískovištěm,“ dodala mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Ohodnoť článek

Foto Správa městského statku města Plzně

Štítky úprava vnitrobloku, Sukova ulice, zeleň ve městě, parkovací místa, Bory, Správa veřejného statku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vnitroblok v Sukově ulici projde proměnou, vzniknou nová parkovací místa a přibude zeleň  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.