Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Exploze v kabině kamionu na čerpací stanici u D5. Řidiči vybuchla do obličeje lahev propan-butanu

Popáleniny prvního stupně v oblasti krku a obličeje utrpěl řidič kamionu, který si chtěl na parkovišti u dálnice D5 nedaleko Rokycan ohřát ve voze vodu. Kvůli špatnému těsnění u tlakové lahve došlo k úniku plynu a následnému výbuchu. Exploze byla natolik silná, že kabinu vozu zdemolovala. Na místo zásahu letěl také vrtulník z Líní, který muže převezl na popáleninové centrum do Prahy.

„Řidič si dle svých slov vařil vodu a zřejmě vlivem netěsnosti na spojích od tlakové lahve k vařiči, došlo k úniku plynu do kabiny a následnému výbuchu. Tlaková vlna kabinu doslova nafoukla, zdvihla střechu a vyrazila boční okénka. Zároveň díky tlakové vlně nedošlo k dalšímu hoření a oheň byl v podstatě sfouknut,“ popisuje mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

O tom, jak byl výbuch silný, svědčí fotografie z místa. Hasiči z vozu vynesli dvoukilovou propan-butanovou lahev a zajistili ji. Zraněného muže si přezvali do péče záchranáři.

„U muže došlo k zasažení v oblasti hlavy a krku. Jedná se o popálení prvního stupně. Muž byl předán při vědomí letecké záchranné službě k dalšímu transportu na popáleninové centrum Praha Vinohrady,“ doplnila Mária Svobodová z krajské záchranky. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky exploze kamionu, propan butanová lahev, zraněný řidič, dálnice D5, popáleniny, Vinohrady, LZS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Exploze v kabině kamionu na čerpací stanici u D5. Řidiči vybuchla do obličeje lahev propan-butanu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.