Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž si sjednal pětadvacet úvěrů, ve smlouvách lhal a některé nesplácí

Trestní stíhání dvaatřicetiletého muže zahájili klatovští kriminalisté, obviněný je z pokračujícího trestného činu. Sjednal si více než dvacet uvěrových smluv, u kterých uvedl nepravdivé údaje. Některé z nich nesplácí.

Spáchání tří pokračujících trestných činů a dva trestné činy úvěrový podvod má nyní na triku muž, který si sjednal pětadvacet úvěrových smluv. Půjčky si domlouval na dálku přes internet s různými úvěrovými společnostmi během tří let. „Obviněný lhal o skutečnostech týkajících se jeho zaměstnání a svého čistého měsíčního příjmu. Nezakládaly se na pravdě, muž byl totiž bez pracovního poměru a vedený na úřadu práce,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podvodník u několika úvěrových smluv uvedl nepravdivé údaje o osobě, která je sjednávala, bez vědomí a souhlasu uvedl svého otce. Tímto způsobem získal celkem 259 tisíc korun pro svoji vlastní potřebu, peníze byly vyplacené na jeho bankovní účty. Některé úvěry splatil novým úvěrem, některé úvěry nesplácí. Obviněný je stíhaný na svobodě, hrozí mu trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační

Štítky Podvod, úvěr, peníze, půjčka, smlouva, policie, kriminalisté, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž si sjednal pětadvacet úvěrů, ve smlouvách lhal a některé nesplácí  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.