Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidem v těžké životní situace pomůže Tachovský záchranný kruh, dětem zajistí třeba obědy zdarma

Finanční i sociální problémy trápí řadu Tachovanů, proto pro ně město otevřelo nové kontaktní a informační místo, kde jim poradí například s vyřizováním žádostí o všechny dostupné zdroje státní i městské podpory. Další pomocí je také program obědů zdarma pro děti ze základních škol, jejichž rodiče nemají dostatek finančních prostředků.

Nová služba má lidem ve městě se zhruba 12 500 obyvateli zprostředkovat pomoc přímo v místě bydliště bez složitého dojíždění. Pro radu si může přijít kdokoli, kdo se ocitne ve složité finanční situaci.

„Na spuštění Tachovského záchranného kruhu pracuji již několik měsíců ve spolupráci s odbory města a dalšími nestátními organizacemi. Od začátku mi šlo o to, abychom pomoc spustili co nejdříve. Nyní je nutné, aby si informace našla cestu k těm, kteří ji potřebují,“ uvedla místostarostka Vendula Machová (Volím Tachov).

V Tachově aktuálně běží hrazení obědů jako forma sponzorského daru od společnosti BHS Corrugated Fertigungs, Montage, Service. Všechny tachovské základní školy tuto nabídku využily, do budoucna se domlouvá i zapojení mateřských škol.

Jednou z dalších forem pomoci je potravinová a materiální pomoc. Podmínkou pravidelného čerpání této pomoci je spolupráce na změně situace. Tudíž zájemce musí se sociální službou dlouhodobě spolupracovat. Město rovněž zajistí obědy zdarma pro rodiny ze sociálně slabších rodin. Třídní učitelé na základních školách už vytipovali děti, které na obědy nechodí a oslovili rodiče s nabídkou na proplácení obědů. Zájem má dvacítka rodin. „Plánujeme toto jako dlouhodobou formu podpory, protože kritéria města nejsou tak přísná jako státní programy hrazení obědů,“ uvádí město.

Kontaktní místo spolupracuje také s poradnou Člověka v tísni a nabízí konzultace ohledně bezplatné pomoci s oddlužením. Služba funguje i jako prevence, aby se lidé o svou finanční situaci zajímali dříve, než spadnou do dluhové pasti.

Ohodnoť článek

Foto město Tachov

Štítky finanční krize, záchranný kruh, lidé ve finanční krizi, obědy zdarma, poradenství, oddlužení, člověk v tísni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidem v těžké životní situace pomůže Tachovský záchranný kruh, dětem zajistí třeba obědy zdarma  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.