Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Policisté resuscitovali řidiče dodávky, který zkolaboval v centru Plzně

O život osmapadesátiletého muže bojovali policisté v sadech Pětatřicátníků v samotném centru západočeské metropole. Muži se za volantem dodávky udělalo nevolno a naštěstí stihl zastavit ještě před tím, než upadl do bezvědomí. Všímaví kolemjdoucí si jeho stavu brzy všimli a okamžitě zavolali pomoc. Jako první byli na místě policisté, kteří neváhali a začali muže oživovat.

„Krátce před polednem přijal operační důstojník na tísňové lince 158 oznámení, že na křižovatce ulic sady Pětatřicátníků a Klatovská třída došlo ke zdravotním komplikacím u řidiče dodávky, který zkolaboval. Na místo ihned vyjely dvě policejní hlídky, které se nacházely v blízkosti zmíněné křižovatky,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Když policisté dorazili na místo, byl muž v bezvědomí, nedýchal a nebyly u něho zjištěny životní funkce. „Policisté začali okamžitě osmapadesátiletého muže resuscitovat. Po chvíli ho připojili na automatizovaný externí defibrilátor, který po prvotním vyhodnocení doporučil podat výboj. Následně pokračovali v nepřímé srdeční masáži, a to i po příjezdu záchranářů,“ pokračuje mluvčí. Po několika minutách se podařilo u muže obnovit životní funkce.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky záchrana života, muž zkolaboval za volantem, policisté oživovali muže, resuscitace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté resuscitovali řidiče dodávky, který zkolaboval v centru Plzně  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.