Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

VIDEO: Muž se zákazem řízení ujížděl před policisty, havaroval a skončil převrácený v příkopu

Pořádně divokou honičku s rychle ujíždějícím automobilem zažili policisté z Nýřan. Za volantem pronásledované Škody Kodiaq seděl muž, který ignoroval výzvy k zastavení, a naopak sešlápl plyn k podlaze. Jízdu ukončil až havárií v příkopu, kde zůstal na střeše. Zkoušku na přítomnost drog řidič odmítl. Policisté u něj v autě ale našli podezřelý sáček s bílou krystalickou látkou.

„Policisté chtěli zkontrolovat u obce Nýřany řidiče vozidla značky Škoda Kodiaq v rámci běžného výkonu služby. Ten místo toho, aby zastavil a předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozidla, zrychlil a začal policistům ujíždět,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Výstražné ani zvukové zařízení s červeněným nápisem STOP řidiče vůbec nezajímalo a po silnici se řítil více než stokilometrovou rychlostí. Jeho zběsilá jízda pokračovalo po dálnici D5 až na silnici III/18026, kde nezvládl odbočit na Losinou a skončil v příkopu.

Z na první pohled děsivé nehody vyvázl muž bez zranění. Orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu u něj vyšla s negativním výsledem. Testu na drogy se odmítl podrobit, stejně tak lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu.

„Následnou lustrací policisté zjistili, že řidič má uložen platný zákaz řízení motorových vozidel. Navíc měl u sebe plastový sáček s obsahem bílé krystalické látky, který policisté zajistili a poslali na expertízu. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ doplnila mluvčí.

Podle serveru Krimi Plzeň cestovala s mužem v autě žena v pokročilé fázi těhotenství. Podle zmíněného webu měla mít pozitivní test na pervitin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní honička, ujížděl policii, zákaz řízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž se zákazem řízení ujížděl před policisty, havaroval a skončil převrácený v příkopu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.