Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Prestižní časopis Forbes Česko sestavil žebříček nejlepších lékařů, mezi nimi jsou i zástupci z FN Plzeň

Tuzemská mutace amerického byznysového čtrnáctideníku zveřejnila další ze svých prestižních žebříčků. Vůbec poprvé se redaktoři zaměřili na nejlepší české lékaře. Ve vybrané TOP 50 skončili i dva Západočeši, a to alergolog Petr Panzner a přední radiolog Jiří Ferda. Oba působí ve Fakultní nemocnici Plzeň.

Redakce časopisu Forbes Česko přiznává, že sestavení žebříku nebylo vůbec jednoduché a uznání si zaslouží všichni lékaři. Někdo má za sebou nespočet odvedených operací, jiní zase šíří osvětu mezi veřejnost nebo učinili mimořádné objevy a posunuli svůj obor o krok dál. „Pravděpodobně jediný možný a správný postup byl tedy následující: ukázat na lékařské špičky,“ vysvětlují autoři žebříčku.

Ačkoli drtivá většina odborníků z žebříčku působí v Praze, dostali se tam i dva lékaři z Plzně. Jedním z nich je přednosta Ústavu imunologie a alergologie Petr Panzner. V této oblasti patří mezi nejlepší naše experty. Je také předsedou České společnosti alergologie a klinické imunoterapie.

Jiří Ferda při představení nového unikátního CT, který Plzeňané vyvíjeli ve spolupráci s německou firmou Siemens Healthineers 

Druhým z celkové TOP 50 je primář plzeňské Kliniky zobrazovacích metod Jiří Ferda. Spolu se svými kolegy se podílí na vývoji nových vyšetřovacích metod. Informovali jsme například o novém unikátním CT, díky němuž mohou lékaři do detailu zkoumat vnitřní struktury tkání jako jsou například drobné cévy. Následně mohou jejich poznatky velmi pomoci při plánování operací či mohou lépe zacílit léčbu u onkologických pacientů. Prototyp testovali právě v Plzni pod vedením Jiřího Ferdy.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabová, FN Plzeň

Štítky Forbes, žebříček TOP 50 lékařů, imunologie, CT, radiologie, Jiří Ferda, Petr Panzner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prestižní časopis Forbes Česko sestavil žebříček nejlepších lékařů, mezi nimi jsou i zástupci z FN Plzeň  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.