Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šestadvacetiletý poník neměl štěstí na majitele a skončil v náhradní péči, nyní hledá nový domov

Poník Hyumpe sdílel ohradu spolu s dalším koněm a kozou. Ti na rozdíl od něj neměli štěstí a do náhradního domova na zotavenou odcestoval sám. Rychle se dal dohromady a je připravený na další a snad už finální štaci. Zvíře odebrali původnímu majiteli pracovníci odboru životního prostředí městského úřadu v Horšovském Týně. Zvíře přešlo do vlastnictví státu, který mu hledá nové umístění.

„Rádi bychom vám představili malého sympatického ponyho jménem Hyumpe. U svého majitele bohužel trpěl natolik, že nezbylo než ho odebrat a svěřit do náhradní péče. Tam se naštěstí za dva měsíce úspěšně zotavil,“ popisuje Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) na svých sociálních sítích.

Nyní nadešel čas, aby přešel k novému majiteli, který mu zajistí důstojné stáří. Poníci se při správné péči mohou dožít 30 i 40 let. „Hyumpe je navíc společenský typ, takže i přes svůj pokročilý věk může být ještě užitečným parťákem ostatním členů stáda. Věříme, že se brzy bude radovat v novém domově. Pro více informací kontatujte naše kolegy v Plzni,“ doplnil ÚZSVM.

V diskuzi pod příspěvkem projevilo zájem mnoho lidí. Mezi nimi byli soukromí chovatelé i provozovatelé farmaparků, kde mnohdy dávají právě těmto zvířatům druhou šanci. Je tak zřejmé, že Hyumpe nebude na nového pána čekat dlouho.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Štítky týrání zvířat, ÚZSVM, poník, poník hledá majitele, Horšovský Týn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestadvacetiletý poník neměl štěstí na majitele a skončil v náhradní péči, nyní hledá nový domov  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.