Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič náklaďáku urval traverzu z rozestavěného mostu a zastavil provoz na silnici z Klatov na Nepomuk

Těžko pochopitelná dopravní nehoda se stala v místech, kde roste nový most, jenž je součástí obchvatu Klatov. Řidič nákladního vozu se zřejmě plně nevěnoval řízení a strhl jednu z podpěrných traverz. Kvůli tomu se na celý víkend uzavřela silnice z Klatov na Nepomuk. Mosty ale obecně dělají řidičům nákladních vozů v Klatovech problémy a jednomu se dokonce začalo přezdívat "gilotina".

„Dopravní nehoda se stala v ulici K Letišti v Klatovech. Nákladní automobil při projíždění zachytil nákladem o rozestavěnou mostní konstrukci a výrazně ji poškodil. Objízdná trasa je stanovena přes komunikaci II/191, a to přes Klatovy - Bolešiny – Ostřetice,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Prokletý klatovský viadukt

Poměrně pravidelně informujeme o řidičích nákladních vozů, kteří nerespektují dopravní značení s uvedenou výškou. Proslulý je zejména železniční viadukt v Klatovech v ulici 5. května na silnici I/27, kterému se také přezdívá "klatovská gilotina.“ Pod ním už skončily neslavně jízdu desítky kamionů. Některé viadukt doslova skalpoval, jiná vozidla se zasekla pod mostem zasekla.

Nejproblematičtější je na Klatovsku právě úsek mezi Železnou Rudou a Alžbětínem. „Silnice je tam přemostěna na dvou místech železničními viadukty, řádně označenými dopravními značkami Zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez - 3,80 m. Zde policisté v průběhu posledních let, již řešili několik pádů dřevní kulatiny z přívěsů na komunikaci a řidiči zanechali překážku v provozu bez jakéhokoli opatření,“ upozorňuje mluvčí policie Dana Ladmanová


Kuriózní nehoda v Rokycanech zaměstnala hasiče i policisty, foto: HZS PK

Poměrně kuriózní byl také loňský případ z Rokycan. Pod železniční viadukt se tam nevešel řidič nákladního vozidla s vysokozdvižnou plošinou. Při průjezdu pod mostem se rameno plošiny utrhlo a zůstalo ležet na silnici.

„Rameno plošiny se utrhlo, poškodilo protihlukovou zábranu na mostu a skončilo na vozovce. Ke zraněním nedošlo,“ uvedl tehdy  k havárii mluvčí hasičů Petr Poncar „Osmašedesátiletý řidič si před jízdou řádně nezajistil rameno vysokozdvižné plošiny a při průjezdu pod železničním viaduktem došlo k nárazu do konstrukce mostu. Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 80 000 korun," doplnil mluvčí policie Ondřej Hodan.

Při řešení těchto kolizí policisté od řidičů slýchávají několik výmluv, nejčastěji tvrdí, že navigace asi správně nefungovala, řidič nechtěl projíždět delší trasou, nebo se domníval, že místem pomalu projede.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB/Klatovští

Štítky dopravní nehoda, most, nehoda kamionu, kamion pod viaduktem, nevešel se pod most, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič náklaďáku urval traverzu z rozestavěného mostu a zastavil provoz na silnici z Klatov na Nepomuk  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.