Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Cestu u břehu oblíbeného Boleváku osvětlují lampy, město za jejich instalaci zaplatilo 1,7 milionu

Zhruba půlkilometrovou cestu od hráze Velkého boleveckého rybníka k Malému boleveckému rybníku v Plzni lemují nové stožáry veřejného osvětlení. Město si od tohoto kroku slibuje větší zabezpečení této hojně navštěvované lokality.

„Podél cesty bylo umístěno 12 šestimetrových stožárů s 12 svítidly. Ta mají podle městem schválené koncepce veřejného osvětlení světelnou teplotu 2700 kelvinů a svítí jen do dolního poloprostoru,“ popsal Viktor Lang, vedoucí oddělení veřejného osvětlení Správy veřejného statku města Plzně, která osvětlení instalovala.

 Nová LED svítidla jsou oproti těm starším výbojkovým úspornější a ušetří až 50 procent elektrické energie oproti klasickým výbojkovým svítidlům. „V noci mezi 23. a 5. hodinou ranní se navíc ještě ztlumí na 50 procent světelného výkonu,“ doplnil Lang.

„Rekreační oblast Bolevecké rybníky hlavně díky své poloze na okraji města poblíž největšího plzeňského sídliště obyvatelé často vyhledávají. Je to ideální místo pro sport i rekreaci. I v zimě, když se už brzy stmívá, se zde pohybuje hodně pěších, běžců, ale i cyklistů. Právě cesta od hráze Boleváku směrem k jeho přítoku je zaříznutá do svahu, kde míjení s rychlejšími cyklisty či běžci může být za tmy problém,“ uvedl náměstek primátora Aleš Tolar (STAN)

Výstavba nového veřejného osvětlení trvala 75 kalendářních dnů, na základě výběrového řízení osvětlení postavila další městská organizace, Plzeňské městské dopravní podniky.

Ohodnoť článek

Foto Správa městského statku města Plzně

Štítky Bolevecký rybník, rekreační oblast, nové osvětlení, úsporné osvětlení, bezpečnost, Aleš Tolar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestu u břehu oblíbeného Boleváku osvětlují lampy, město za jejich instalaci zaplatilo 1,7 milionu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.