Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Při srážce autobusu a osobního auta se zranilo několik osob, záchranáři převezli do nemocnici i roční dítě

, aktualizováno 27. prosince 2022, 23:20

K vážné nehodě vyjížděly dnes večer všechny záchranné složky. Poblíž kostela sv. Vojtěcha ve Šťáhlavech na Plzeňsku došlo ke srážce autobusu s osobním autem. Záchranáři převezli do nemocnice čtyři lehce zraněné osoby a jedno dítě na vyšetření. Při střetu došlo také k poškození sloupu elektrického vedení. Vše nasvědčuje tomu, že řidič autobusu těsně před nehodou utrpěl náhlé zdravotní problémy a přestal ovládat řízení vozidla.

„K nehodě došlo na úrovni kostela sv. Vojtěcha. V autobusu evidujeme tři zraněné a v osobním vozidle dvě zraněné osoby. Ze stanice Košutka na místo dorazil evakuační autobus, který odvezl nezraněné do Plzně. Dětským účastníkům nehody jsme poskytli posttraumatickou intervenční péči a darovali jim plyšové dráčky,“ popsal mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Z dopravní nehody transportujeme celkem pět osob. Muže narozeného v roce 1983 se zdravotní indispozicí a bez zranění na Urgentní příjem FN Plzeň. Dále transportujeme ženu a muže s lehkými zraněními do FN Bory. Ženu narozenou v roce 1956 s lehkým zraněním na Urgentní příjem FN Plzeň. Zhruba roční dítě vezeme k vyšetření na Urgentní příjem FN Plzeň,“ uvedla Andrea Divišová z krajské záchranky.

Co přesně se na silnici ve Šťáhlavech kolem 18. hodiny stalo popsala policejní mluvčí Barbora Šmaterová„Podle dosavadních informací došlo k dopravní nehodě tak, že devětatřicetiletý řidič autobusu se při projíždění kruhového objezdu do ulice U Křížku se bočně střetl s projíždějícím osobním vozidlem a následně havaroval do sloupu elektrického vedení. Nárazem se samovolně rozjel zpět, kde havaroval do dopravního značení autobusové zastávky, odpadkového koše a zastavil se až o oplocení domu," uvedla Šmaterová.

„Z autobusu máme prozatím ztotožněno celkem šest osob + řidiče, v osobáku se v době střetu nacházelo pět osob. Při nehodě došlo ke zranění dvou cestujících z autobusu a k ošetření byl převezen i řidič. V osobním automobilu se zranily dvě osoby, jednalo se o spolujezdce a nezletilé dítě. Dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní, výše škody je předběžně vyčíslena na částku přes jeden milión korun. Silnice je prozatím zcela uzavřena. Z důvodu opravy el. sloupu zůstane silnice uzavřena cca do páté hodiny ranní," dodala v úterý večer policejní mluvčí. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky nehoda autobusu, střet autobusu s osobním vozem, Šťáhlavy, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při srážce autobusu a osobního auta se zranilo několik osob, záchranáři převezli do nemocnici i roční dítě  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.